Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Ereğli'de radon gazı için ölçüm çalışmaları başladı

KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde bir haftada 100 ayrı noktaya radon gazı ölçüm cihazları yerleştirilecek.Akciğer kanserlerinde sigaradan sonra en önemli etkenlerden olan radon gazı...

Ereğli'de radon gazı için ölçüm çalışmaları başladı

KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde bir haftada 100 ayrı noktaya radon gazı ölçüm cihazları yerleştirilecek.

Akciğer kanserlerinde sigaradan sonra en önemli etkenlerden olan radon gazı için Ereğli genelinde bir araştırma yapılmaya başlandı. Bu kapsamda Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ile İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri, belirlenen yerlere radon gazı ölçümünü yapacak ilk cihazları koydu.

Belirlenen bölgelere yerleştirilen cihazların 2 ay sonra tekrar toplanılacağını ifade eden Ereğli ilçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, yetersiz veya düzensiz kullanılan inşaat malzemeleri nedeniyle bu gazın apartman dairelerinin iki ya da üçüncü katlarına kadar çıkabileceğini söyledi.

Günay, bu cihazların Ereğli’de yaklaşık yüz eve yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Camilerde cemaatin sağlığı içi radon gazı ölçüm cihazı yerleştirilmesinin güzel bir faaliyet olduğunu belirten Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu, "Ereğli genelinde yapılacak olan bu ölçümlerin halkımız için faydalı olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.

Sağlık bakanlığının Türkiye genelinde Ulusal Radon Kontrol Programı başlattığını ifade eden Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise yapılan ölçümlerden 2 ay sonra sonuç alınacağını ve bu cihazlar sayesinde Ereğli’de radon gazının yol açtığı kanser oranı haritasının çıkarılacağını belirtti.

"Vatandaşların bu konuda görevlilere yardımcı olmalarını istiyoruz" diyen Erden, emeği geçen personele teşekkür etti.

Ölçüm cihazları toplanıldıktan sonra Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna gönderilerek sonuçları beklenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber