Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 15:45 Yorum: 0

Ereğli’deki yükseköğretimin geleceği istişare edildi

Konya'nın Ereğli ilçesinin yükseköğretimdeki sorunları, geleceğe yönelik planlar ve atılması gereken adımların görüşüldüğü istişare toplantısı;...

Ereğli’deki yükseköğretimin geleceği istişare edildi

Konya'nın Ereğli ilçesinin yükseköğretimdeki sorunları, geleceğe yönelik planlar ve atılması gereken adımların görüşüldüğü istişare toplantısı; Konya Milletvekili Halil Etyemez, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Önder Kutlu, akademisyenler ve idarecilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül, ilk olarak fakültelerinin akademik ve idari yönden tanıtımını gerçekleştirdi ve öğretim elemanı ihtiyaçları ile sosyal tesisler konusunda bazı eksiklerin bulunduğunu belirtti. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Aktürk ise, lisansüstü ders verebilme ve öğrenci danışmanlığı alabilme konusunda öğretim üyelerinin taleplerinin bulunduğunu aktardı. Hayat boyu öğrenme ve yetişkin eğitimi anabilim dalına yüksek lisans programı açmayı düşündüklerini ifade eden Aktürk, Ereğli yerleşkesinin peyzajının yapılması, yerleşke içine sosyal tesislerin inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu hoca kadrosu tamamlandığında açılacak"

Hayırsever iş adamı Ali Talip Özdemir tarafından yaptırılacak Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu'nun ihalesinin tamamlandığını, binanın önümüzdeki yıl devreye gireceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bina tamamlandığında laboratuvar altyapısı olarak diğer fakültelere de hizmet verebileceğini söyledi. Yapılacak olan binada meslek yüksekokulu ve fakültelerin kullanabileceği alanların olacağını belirten Şeker, Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu'nun hoca kadrosu tamamladığında açılacağının altını çizdi. Şeker, "Kafamızda planladığımız yeni programlar için de burası yeterli ama daha da iyi büyüyebilmek için etrafta başka alternatif yerler var onlar için de çalışma yapılıyor. Onların da kazandırılmasıyla beraber burası gerçek bir üniversite kampüsü havasına kavuşmuş olacak. Biten inşaatla beraber sosyal bir mekan da şekillenecek. Kampüsün peyzajı ve daha derli toplu görüntüye kavuşması için de gerek üniversite olarak bizzat destek verilecek, gerekse ilgili kurumlarla bu konuda görüşülüp çevre düzenlemesine katkı sağlanacak" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın mal varlığındaki 2 bin 600 dekarlık Ereğli'deki öğretmen lisesi arazisinin üniversiteye tahsisi konusunda çalışma yapılması gerektiğini ve üniversitenin gelişimini orada sürdürmesinin ilçe açısından olumlu olacağını belirtti. Ayrıca üniversitenin eğitim-öğretim açısından daha verimli olabilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber