Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Ergani, şair Karakoç ile tanınmak istiyor

Düzenlemeyle Sezai Karakoç Müze ve Kültür Evi’ne dönüştürülen eski hükümet konağı ziyaretçi akınına uğruyor

Ergani, şair Karakoç ile tanınmak istiyor

DİYARBAKIR (AA) - Şair Sezai Karakoç'un doğum yeri olan Ergani ilçesinde adına oluşturulan müzeyi çok sayıda kişi ziyaret ediyor.

Ergani'nin ilk hükümet konağı binası yaklaşık 2 yıl önce yapılan restorasyon çalışmasının ardından Sezai Karakoç Müze ve Kültür Evi olarak düzenlendi. Karakoç'un, şiir, kitap ve belgelerinin yer aldığı müze düzenlenen çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 

Kaymakamı Eşref Yonsuz, Ergani'de dünyaya gelen Sezai Karakoç'un ilçenin en önemli değerleri arasında yer aldığını söyledi.

Mütevazi bir kişiliğe sahip olan Karakoç'un yaşayan efsane olduğunu ifade eden Yonsuz, şairi gençlere tanıtmak için çeşitli projeler uyguladıklarını kaydetti.

Yonsuz, Karakoç için geçen yıl düzenlediklerini sempozyumun ikincisi bu yıl düzenleyeceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İlçenin işlek yerlerine Sezai Karakoç'un şiirlerini asarak onu çocuk ve gençlere tanıtacağız. Ayrıca okullarda bilgi ve kompozisyon yarışması yapmayı planlıyoruz. En büyük arzumuz Karakoç'u adına düzenlediğimiz müzede halkımızla buluşturmaktır. Şiirlerini kendi ağzından dinleyebilirsek Ergani halkına en büyük armağan bu olacaktır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber