Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

Ergani'de 20 bayan okuma yazma öğrendi

DİYARBAKIR (AA) - Ergani'de Çok Amaçlı Toplum Merkezi bünyesinde 1. kademe okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 20 bayan, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.Halk Eğitimi Merkezinde...

Ergani'de 20 bayan okuma yazma öğrendi

DİYARBAKIR (AA) - Ergani'de Çok Amaçlı Toplum Merkezi bünyesinde 1. kademe okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 20 bayan, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen törende konuşan Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, eğitimi ilk sırada tuttuklarını okuma yazma kurslarına ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle Ergani’de okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmamasını hedefliyoruz. Bize düşen bu imkanları sağlamak ve gayret göstermek" dedi.

Okuma yazma bilmeyenlerin günlük hayatta birçok sıkıntı yaşadıklarına belirten Yonsuz, şöyle konuştu:

"Artık siz böyle sıkıntılar çekmeyeceksiniz. Okuyabilecek, yazabilecek, sevdiklerinize mektup gönderebilecek. Size gelen mektupları okuyabileceksiniz. İnşallah bundan sonraki hayatınızda daha farklı bir ışıkla hayatınıza devam edeceksiniz. Birçok şeyi daha farklı görecek, daha farklı anlayacaksınız."

Konuşmaların ardından Kaymakam Yonsuz, kursiyere daha sonra sertifikalarını dağıttı. Yonsuz ayrıca kursiyerleri 100 liralık hediye çeki ile ödüllendirdi.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber