Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Mart 2017 - 15:18 Yorum: 0

Ergene: “Şirketlerde çeviklik, hız ve mobil olma kavramları öne çıkıyor”

rgene Consulting & HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene,şirketlerde çeviklik, hız ve mobil olma kavramlarının öne çıktığını söyledi.

Ergene: “Şirketlerde çeviklik, hız ve mobil olma kavramları öne çıkıyor”

rgene Consulting & HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene,şirketlerde çeviklik, hız ve mobil olma kavramlarının öne çıktığını söyledi.

"Yetenek, Elde Tutmak ve Sürdürülebilir Bağlılık" konulu toplantı ve panelde, "Türkiye'nin En iyi İK Uygulamalarını" gündeme taşındı.

Ergene, 95 bin çalışanın temsil edildiği bir topluluk karşısında konuşmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti. Bütün dünyada bugün sosyal demografik değişimin göbeğinde iş yapış biçimlerinde yaşanan değişimin yaşandığına dikkati çeken Murat Ergene, "çalışan bağlılığı nasıl artırılır" konusunu irdelediği konuşmasında, iş hayatının yeni şartlarından birisinin esneklik olduğunu belirtti.

Şirketlerde küçük gibi görünen bazı işlerin çalışanların iş hayatlarını önemli ölçüde etkilediğini vurguladığı konuşmasında, çeviklik, hız ve mobil olma kavramlarına vurgu yapan Ergene, "bağlılık" kavramı için yeni tanım yaparak, "Bağlılık artık başta özellikle Y nesli olmak üzere bütün çalışanlar için, tüm iş hayatının aynı yerde geçmesi değil ama örneğin 2-3 sene çalışılıyorsa bu sürenin tam bir "bağlılık', yani çalışanın hem memnun hem motive hem de kendini aklen ve kalben işe vermesidir" dedi.

Ergene Consulting & HGA Group Türkiye Danışmanlarından Onur Özgödek de konuşmasında, World Economic Forum'un raporunu kaynak göstererek, çalışanların her endüstrinin ihtiyaç duyabileceği transfer edilebilen becerilere sahip olmasının iş değiştirmek için kendilerine avantaj sağladığını vurguladı. Bulundukları sektör veya kurumun iç uzmanlığına dayanmayan çalışanların kendilerine farklı iş alanlarında gelişim fırsatı yaratan kişiler olduğunu belirten Özgödek, "Çalışan devinimini, kurumların ortaya koydukları çaba kadar, çalışanların sahip oldukları yetenekler de etkilemektedir Ne yaparsanız yapın bir web geliştirme uzmanını durdurmanız mümkün olamıyor. Ancak örneğin teftiş insanı, uzmanlığını başka bir yere taşımayı istemez" dedi.

Özgödek, Harvard Üniversitesi Profesörü David Deming'in, 1980-2012 yılları arasında piyasada rağbet gören işleri gösteren analizinde, matematik ve sosyal becerilerin aynı anda kullanıldığı becerilerin değer gördüğünü ve devinim yarattığını söyledi. Geleceğin çok yönlülükte olduğuna dikkati çeken Özgödek, araştırmada matematik odaklı uygulamaların iş kaybına uğradığı sonucuna dikkati çekti.

Aynı araştırmaya göre, duygusal zekanın ağırlıklı olduğu işlerdeki kişi sayısı fazlalığından oluşan ücret düşüklüğü, işe duyulan rağbeti olumsuz yönde etkilerken, matematiksel zekaya dayanan işlerin, yapay zeka ile ortadan kalkabileceğini vurgu yapan Özgödek, IQ ve EQ'nun birlikte kullanıldığı uzmanlıklar olan finansal yönetim, bilgisayar mühendisliği, yönetim mühendis uzmanlığı ve audit yapan uzmanlıkların öne çıkacağına dikkati çekti.

Gelecekte proje bazlı yönetim trendinin yükseleceğini ve müzakere becerilerinin önem kazanacağını dile getiren Özgödek, teknolojiyi üretmek kadar satmanın da önemini hatırlattı. ABD'de teknoloji sektörünün büyüklüğünün sadece yüzde 3-3,5 düzeyinde olduğunu belirtti. Özgödek, "Gelecek, değer yaratma becerisi olup aynı anda bu değeri karşısındakine sunma ve iletme becerisi olan insanların ve şirketlerin olacak. Teknoloji yaratmayan, ürün geliştirmeyen ve özetle değer yaratıp, yarattığı değeri etki iletişimle satamayan işler ve çalışanlar, işgücü piyasasından kaybolacak. Aynen akıllı telefonun yanında desktop ürünlerinin geri planda kalması gibi. Teknolojide yeni bir şart da mobilitedir. Herşey mobilize oluyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber