Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 22 Şubat 2018 - 10:03 Yorum: 0

Ergenlikte akne izlerine ’altın iğne’ yöntemi

Ergenlikte oluşan akne izleri, lekeler ve yara izlerinin azaltılmasında kullanılmaya başlanılan "Altın İğne" tedavisi hakkında konuşan Estetik, Plastik...

Ergenlikte akne izlerine ’altın iğne’ yöntemi

Ergenlikte oluşan akne izleri, lekeler ve yara izlerinin azaltılmasında kullanılmaya başlanılan "Altın İğne" tedavisi hakkında konuşan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esen İbrahim Karakaya; "Ergenlik çağından sonra akne skarları insanlar arasında sorun olabiliyor. Bunları giderebilmek için altın iğne tedavisini yani fraksiyonel radyofrekans tedavisini uygulamaktayız. Akne izlerini azaltmakta son derece etkin" dedi.

Birçok kadın ciltte oluşan kırışıklıkları, yara izlerini ve akne izlerini çeşitli kremlerle gidermeye çalışıyor. Ergenlikten kalan akne izleri ise gençlerin büyük sorunu. Çeşitli yöntemlerle bunları gidermeye çalışılsa da en önemli faktör bir uzmana başvurmak. Altın İğne tedavisi olarak bilinen yöntem ile cildi yenilemek mümkün. 36 altın iğnesinden oluşan yöntem önemli bir başarıya sahip. Konu hakkında konuşan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esen İbrahim Karakaya da ciltteki izlerin ve kırışıklıkların giderilmesinde altın iğne olarak bilinen fraksiyonel radyofrekans yönteminin oldukça etkili olduğunu söyledi. Op. Dr. Karakaya, "Altın iğne tedavisi olarak bilinen fraksiyonel radyofrekans tedavisinde robotize bir başlık vasıtasıyla cildin içerisine ayarlanabilir başlıkları sayesinde iğneler yaklaşık 1-2 buçuk, 3.2 milimetre kadar derinliğinde boyun bölgesine, dekolte bölgesine, yanak bölgesine ve alın bölgesine radyofrekans enerjisi verilmekte. Bu radyofrekans enerjisi ciltte bir büzüşme sağlamakta, gözenekleri daraltmakta, ince kırışıklıkları gidermekte son derece etkili. Ayrıca yara izlerinde de kullanabilmekteyiz. PRP dediğimiz insanların kendi kanından elde ettiğimiz otojen bir doku. Trobositlerin içerisindeki büyüme faktörlerini ve sitokinleri elde ediyoruz. Daha sonra bunları lokal olarak yüksek konsantrasyonda cildin sorunlu bölgesine veriyoruz. Aynı zamanda altın iğne tedavisi ile beraber çok etkili olmakta" diye konuştu.

"Ergenlik çağından sonra akne skarları insanlar arasında sorun olabiliyor"

Son olarak akne skarlarının insanlar için sorun olabileceğini ve altın iğne tedavisinin de 2 haftada bir uygulandığını ifade eden Op. Dr. Karakaya şunları söyledi:

"18 yaşından başlayıp çok ileri yaşlara kadar bu tedaviyi kullanmak mümkün. Çünkü cildin kollajen miktarı 60 günlük bir süre içerisinde çok ciddi bir oranda artmakta ve cildin kalitesi maksimum seviyeye gelmektedir. Yaklaşık 2 haftada bir tedaviyi uyguluyoruz. Ergenlik çağından sonra akne skarları insanlar arasında sorun olabiliyor. Bunları giderebilmek için altın iğne tedavisini yani fraksiyonel radyofrekans tedavisini uygulamaktayız. Akne izlerini azaltmakta son derece etkin. Özellikle PRP ile beraber kullandığımızda bu etkinin daha da arttığını görüyoruz."

Ergenlikte akne izlerine ’altın iğne’ yöntemi

Ergenlikte akne izlerine ’altın iğne’ yöntemi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber