Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 17 Ekim 2017 - 09:53 Yorum: 0

Eriğin inanılmaz faydaları

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde erik kurutup kışın değerlendiren vatandaşlar, eriğin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirttiler.

Eriğin inanılmaz faydaları

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde erik kurutup kışın değerlendiren vatandaşlar, eriğin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirttiler.

Bölgeye has yetişen kırmızı ve mor erik, taze olarak tüketilmesinin yanı sıra kışın tüketilmek üzere kurutuluyor yada kaynatılarak hoşaf yapılıp kavanozlara konuluyor.

40 yıldır erik kurutup kışın çerez yada kaynatma usulü ile suyunu içtiklerini belirten Güldane Karasaban, " Erik beynin hafıza kapasitesini geliştirir. İçindeki vitaminler ,yaşlılık hastalığı dediğimiz Alzheimer gelişimini yavaşlatır. Bizim buralarda erik çok tüketildiği için Alzheimer hastalığı yok denecek kadar azdır. Böbrek taşı olanlar kuru ve taze eriği bol tüketmelidir. Şaphane ilçemiz ve köylerinde erik tüketip böbrek taşım var diyen ben duymadım. İnanılmaz faydasını göreceklerdir" diye konuştu.

Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, "Bölgemiz iklim olarak erik üretimine yatkın. Ziraat odası olarak her yıl üretilen erik miktarının arttırlması için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız erikleri kurutup kışın değerlendirirler.Erik kurusu yüksek fitattan alıcı bulduğu için satışıda yapılır. Kışlık için, erik turşusu, komposto hatta reçel olarakda değerlendirirler. Erik içinde içerdiği vitaminler dihidroksifenil izatini, Antioksidan yönünden zengin olduğu için kemik erimesi ve kabızlığa çok faydalıdır" ifadelerini kullandı. (YD - EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber