Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 09:53 Yorum: 0

Erkekler de cinsellik ile ilgili doğru bilinen yanlışlar !

Psikiyatrist Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, erkeklikte cinselliğin 12-16 yaş arasında başladığını söyledi.

Erkekler de cinsellik ile ilgili doğru bilinen yanlışlar !

Psikiyatrist Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, erkeklikte cinselliğin 12-16 yaş arasında başladığını söyledi.

Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Esasen erkekte cinsellik ilginç ama 3-6 yaşlar arası penisi keşfiyle başlar. Bunun diğerinden farklı olduğunu görür. Hatta penisiyle oynayarak bundan zevk alabilir. Bu durum bazı aileler için hem utanç hem de korku kaynağı olabilmektedir. Bu durum üzerinde durulmadığı takdirde, çocuk tarafından herhangi bir anlam ifade etmemesinden dolayı sonlandırılır. Ancak aktif cinsellik ergenlikle birlikte 12-16 yaşlarında ilk meninin gelmesiyle başlar" dedi.

Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, "Erkekler ilk cinsel bilgiyi nereden almalılar, bugünkü mevcut durum ne?" konusunda ise şunları kaydetti; "Esasen bir dönem okullarda bu eğitim verilmeye çalışılmıştı, ancak proje başarılı olmadı. Ancak bugün genellikle bilgi arkadaşlar, kitaplar, internet ve dergilerden almaktadırlar. Çok az bir kısmı ise aileden almaktadır. İnsanlar; internetten ve arkadaşlardan alınan, çoğu gerçekçi olmayan, abartılı, kafa karıştırıcı ve yalan yanlış bilgilerle, cinsellikle tanışır. Bu da yaşam boyu yanlış bilgilerle cinselliği yaşamasına neden olur. Bunun dışında genelde ilk cinsel deneyim çoğunlukla uygunsuz ortamlarda alelacele olmasından dolayı, kişi belki de yaşam boyu etkileneceği bir cinsel sorunla karşılaşabilir"

Erkek cinselliği nasıldır?

Yrd.Doç.Dr.Rıdvan Üney, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Erkek cinsel organını tanımak gerek, penis süngersi bir yapıya sahiptir. Sertleşme bu süngerimsi yapının kanla dolmasıdır. Penis başına veya gövdesine cinsel uyaran düzenli verildiğinde testislerde üretilen spermin dışarı atılmasıyla, boşalma olur. Burada önemli bir sorundan bahsedeceğim. Erkekte cinsel birleşme ya da mastürbasyon sonrası boşalma olduktan sonra tekrar sertleşme için belirli bir süre gerekir.

Cinsel uyarana rağmen sertleşme olmamışsa bu birçok kişiyi endişelendirir. Erkekte sertleşme için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Boşalma sonrası tekrar sertleşme ilk 24 saatte oluyorsa bu doğaldır. Yani bu durumda korkmaya gerek yoktur. Eğer 24 saati geçmesine rağmen olmuyorsa problem olarak algılanmalıdır. Erkeklerde boşalma süresi önemli bir konudur. 7-8 dakikalık cinsel birleşme sonucu boşalma olması idealdir. Ancak cinsel birleşme olamadan ya da olduktan sonra bir dakika içinde boşalma oluyorsa, erken boşalma olarak adlandırılır ve tedavi edilmelidir. Ancak birçok erken boşalan kişi, bu durumlarını bildiklerinden ikinci kez birleşmek isterler. Doğal olarak ikinci birleşme de alınan zevkin kısmen azalmasına rağmen, süre uzar, kişi kendini daha rahat hisseder. Ancak bu problemi çözmek daha gerçekçidir.

Erkekte cinsellikle ilgili yanlış bilgiler nelerdir?

Çoğu kulaktan dolma bilgiler olduğu için, gerçek olmasa da kafa karıştırıcıdır. Bunların bazıları şunlardır.

Cinselliği her zaman erkek başlatır. Kadının başlatması uygun değildir. Bu yanlış nedeniyle kadınlara fırsat verilmemektedir. Oysaki kadının başlattığı cinsellik kadının uyarılmasını daha kolaylaştırır. Ayrıca kadınların cinsel ilişkiyi başlatması ahlaksızca değildir. Erkekte ne denli cinsel istek varsa kadında da o kadar vardır, ve bu doğaldır.

Erkek her zaman cinselliğe hazırdır. Erkeklerin de kadınlarında cinsellik yaşaması için kendilerini rahat hissetmeleri gerekir. Dolayısıyla insan her zaman kendini rahat ve iyi hissetmez, bu dönemde isteksiz olması doğaldır.

Erkekle kadın aynı anda orgazm olmalıdırlar. Bu çoğunlukla mümkün değildir. Hatta cinsel birleşmede erkekler bir kez orgazm olmasına karşın kadınlar birden fazla orgazm yaşayabilirler. Aynı anda orgazm çoğu zaman filmlerde görülen sahnedir.

Sevişmeyi erkek yönetir. Sevişmeler yönetilecek durumlar değildir. Kadının da, erkeğin de ritmi her zaman farklı olabilir. Bu nedenle herhangi birinin yönetmesi karşı tarafın cinsellikten aldığı zevki azaltabilir.

Mastürbasyon kirli ve zararlıdır. Mastürbasyon doğal bir durumdur. Hatta ergenlikle birlikte, cinsel doyumun çoğu zaman tek aracıdır. Ancak mastürbasyon cinselliğin herhangi bir dönemine olumlu ya da olumsuz bir katkısı yoktur.

Cinsel organın boyutu, cinsellikte en önemli güçtür. Cinsel organ birleşmeyi sağlayamayacak kadar küçük ya da cinsel birleşmeye izin vermeyecek kadar büyükse sorundur. Bunun dışında cinselliğe çok önemli bir etkisi yoktur.

Her erkek, kadınların neresinden zevk alacağını bilir. Bu düşünce yanlıştır. Her insan farklı bölgelerinden uyarılmaktadır. Bu düşünceden dolayı cinsellik yeterince zevk vermeyebilir.

Eşler birbirlerini sevdikleri zaman sevişmekten nasıl zevk alabileceklerini bilirler. Sevgi ve aşk, kuşkusuz cinsellikte önemlidir. Ancak tek başına cinselliği kurtarmaz, hatta büyük aşklara rağmen çift cinsel sorun yaşayabilir.

Cinsellik konusunda konuşmak büyüyü bozar. Bu gerçek olmayan düşünceden dolayı uzun yıllar cinsellik yaşayan çiftler bile yeterince birbirlerini tanıyamazlar. Nasıl ki birbirimizin huyunu konuşarak öğreniyorsak, cinsel hazlarını da bu yolla öğrenmeliyiz.

Ön sevişme uzarsa erken boşalma olur. Bu durum sadece erken boşalma sorunu olanlar için geçerlidir.

Erkek cinselliğinin gelişimi nasıldır?

Genelde erkeklerin ilk cinsel birleşmelerinde boşalma süresi çok kısa olur. Ancak düzenli eş ya da partner birlikteliğinde boşalma süresi yavaş yavaş uzar ve ideal süreye kavuşur. Diğerinin vücudunu ve zevk aldığı alanları öğrenir. Cinsel doyum genelde uzun süreli ilişkilerde üst düzeye çıkar. Çoklu partner ilişkileri cinsel sorunların gelişmesi için daha risklidir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber