Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Eylül 2014 - 16:43 Yorum: 0

Erken nar hasadı sektöre zarar veriyor

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan:

Erken nar hasadı sektöre zarar veriyor

ANTALYA (AA) – Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, erken yapılan nar hasadının sektöre darbe vurduğunu bildirdi.

 Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kumluca’da nar üretiminin her geçen gün arttığını, ancak üretimi yapılan Nar’ın erken hasat edilmesinin pazarı ve tüketiciyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Bazı üretici ve tüccarların fırsatçılık yaparak ürünü erken hasat ettiklerini ileri süren Kayhan, "İlçemizde yaklaşık 8 bin dekar nar üretimi yapılıyor. İlçe halkı bundan iyi gelir elde ediyor. Ancak daha Eylül ayının ilk haftalarında bile olgunlaşmadan nar hasadı yapılıyor. Erken nar hasadı bu sektöre vurulan en büyük darbedir. Çünkü olgunlaşmayan meyvenin tüketimi doğru olmaz. Çünkü gerçek tat ve aroma olmaz" dedi.

Kayhan, nar meyvesinin tüketilebilmesi için 15 ekim'den önce hasadının yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber