Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:43 Yorum: 0

Erken tanı ile meme kanseri, tedavisi mümkün bir hastalıktır

Medical Park Uşak Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Sevinç, her 9 kadından birinde meme kanseri olabileceğine dikkat çekerek; "Erken tanı sayesinde...

Erken tanı ile meme kanseri, tedavisi mümkün bir hastalıktır

Medical Park Uşak Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Sevinç, her 9 kadından birinde meme kanseri olabileceğine dikkat çekerek; "Erken tanı sayesinde meme kanserinin yol açabileceği sorunların büyük bir bölümü çözümlenebilmekte, yaşam süresi ve kalitesi önemli ölçüde arttırılabilmektedir" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sevinç; "Kendi kendine meme muayenesine 20 yaşından sonra başlanır. Âdetin 7. Gününde yapılması en uygundur. Menopozdaki kadınlar ayın kolayca akılda tutulabilen herhangi bir gününde yapabilirler. Banyoda ayna karşısında yapılır dairesel veya ışınsal tarzda yapılabilir. Ortalama her meme muayenesi 5 dk olmalıdır. Bu sayede kadın kendi vücudunu tanır ve oluşabilecek değişiklikleri erken fark eder. Erken tanı ile meme kanseri, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Meme koruyucu Cerrahi yapılarak hastanın memesi tamamen alınmadan tedavi edilebilir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber