Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Erken yağan kar, tarım arazilerini vurdu

Hakkari'de, geçmiş yıllara oranla bu yıl erken yağan kar, il genelinde tarım arazilerine zarar verdi

Erken yağan kar, tarım arazilerini vurdu

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, geçmiş yıllara oranla bu yıl erken yağan kar, il genelinde tarım arazilerinde zarara yol açtı.

Özellikle kent merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki çok sayıda meyve bahçesinin önemli ölçüde zarar gördüğü ilde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri zarar tespit çalışmaları başlattı.

Bu yıl kar yağışının beklenmedik bir zamanda yağdığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, bu nedenle tarımsal alanda büyük zararın oluştuğunu kaydetti.

Yıldırım, il genelinde hasar tespit komisyonlarının kurulduğunu belirterek, "Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, oluşan zararı yerinde tespit edip, rapor haline getirecek. Ardından da Valimizle bu raporları değerlendirip bakanlığımıza bilgi vereceğiz. Buradan alacağımız cevapla da kamuoyu ve vatandaşımızı bilgilendirip, gerekli yasal mevzuatlar çerçevesinde mağdur vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

- Zararın büyük kısmı Yüksekova'da

İl genelinde en fazla zararın kar yağışının yaklaşık 30 santimetreye ulaştığı Yüksekova'da oluştuğunu kaydeden Yıldırım, "Karın ağırlığını taşıyamayan meyve ağaçlarının büyük bölümü kırıldı. Ekiplerimiz, ilçeye bağlı köyleri gezerek zarar tespitleri gerçekleştirdi. Kar yağışının etkili olduğu ve bu köylerde meyve bahçesi bulunan bütün vatandaşlarımız, verdikleri dilekçelerde zarar gördüklerini belirtiyor. Bunlar ön tespit çalışmalarında netleşecek. Zararın oranı belli olacak ve hangi köyde kaç vatandaşımızın zarar gördüğü ortaya çıkacak" diye konuştu.

Güllüce Köyü Muhtarı Mehmet Salih Güneç ise kar yağışı nedeniyle çoğu vatandaşın mağdur olduğu anlattı. Adeta afet yaşandığını söyleyen Güneç, "Bu yıl kar yağışı bize kötü bir sürpriz yaptı. Meyvelerimiz dallarda kaldı. Bazı tarım arazilerimizde zarar oluştu. İnşallah tutulan hasar tespit tutanakları zararımızın karşılanması adına etkili olur. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber