Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Kasım 2014 - 20:43 Yorum: 0

Ermenek'te iki işçinin daha cenazesine ulaşıldı

Ermenek'teki kömür ocağında 28 Ekimde meydana gelen su baskınından sonra devam eden arama kurtarma çalışmalarında iki işçinin daha cenazesine ulaşıldığı bildirildi.

Ermenek'te iki işçinin daha cenazesine ulaşıldı

KARAMAN 

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, 28 Ekim'den bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda, madenin 4. "başyukarı" bölümünde iki işçinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 Salı gününden bu yana aralıksız devam eden aramakurtarma çalışmaları sonucunda madenin 4. 'başyukarı' bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazeleri madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları da kesintisiz şekilde sürmektedir."

Ermenek'te kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, 2 işçinin cansız bedenine 6 Kasım'da ulaşılmıştı. İşçilerin cenazeleri Aşağı Çağlar köyünde toprağa verilmişti.

Bu arada, cansız bedenine ulaşılan bir işçinin cenazesi Ermenek Devlet Hastanesine götürüldü.

"24 saatte 5 metre ilerleme sağlandı"

Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, 463'ü arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 738 kişilik bir ekibin çalışmalarda görev aldığı belirtildi.

Çalışmaların, 8'er saatlik üç vardiya şeklinde aralıksız devam ettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan çalışmalar kapsamında desandre bölümünde 753 koduna ulaşılması için toplam 978 vagon hafriyat tahliye edilmiştir. Son 24 saatte 5 metre ilerleme sağlanmıştır. Nefeslik bölümünde ise 777 kotunda çalışmalar sürmekte; bu alandan şimdiye kadar 1405 vagon hafriyat çıkarılmış durumdadır. Son 24 saatte 6 metre ilerleme sağlanmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda iki madenciye ulaşılmıştır. Madende mahsur kalan 14 kişi için yapılan arama kurtarma çalışmaları kesintisiz devam etmektedir. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir."

ETİKETLER: Ermenek , kömür , ocak
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber