Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ekim 2014 - 16:03 Yorum: 0

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Alaboyun: "Hem Soma hem Ermenek bağlamında, Türkiye'deki tüm eski imalatların risk analizlerinin yapılması lazım"

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

MANİSA (AA) - TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, "Hem Soma hem Ermenek bağlamında, Türkiye'deki tüm eski imalatların risk analizlerinin yapılması lazım" dedi.

Ali Rıza Alaboyun, Soma'da maden faciasının yaşandığı Eynez ocağına girmeden önce gazetecilerin Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Soma programının önceden belli olması nedeniyle komisyon olarak Ermenek'e gitmediklerini belirten Alaboyun, şöyle konuştu:

"Oradaki çalışmalar devam ederse pazartesiden itibaren bir ekip olarak gidebiliriz. Ama çalışmaların bir noktaya geldiği kanaatindeyim. Herhalde bugün yarın sonuçlanacak. İnşallah 18 işçimizi, sağ salim kurtarırız. Yaralı çıkanlara da geçmiş olsun. Oradaki olay eski imalatla ilgili sorun gibi gözüküyor. Henüz ortaya çıkan bir şey olmadığı için kesin konuşamayız. Hem Soma hem Ermenek bağlamında, Türkiye'deki tüm eski imalatların risk analizlerinin yapılması lazım. Komisyon olarak bunu önereceğiz."

Alaboyun, bundan sonra bu tür maden kazaları olmaması için eski imalatlar ile iş sağlığı ve güvenliğine çok dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Komisyon üyeleri, açıklamanın ardından yetkililerce bilgilendirildikten sonra, kazanın meydana geldiği "üç trafo bölgesi"nde ilk kez inceleme yapmak üzere kulikar ile Eynez ocağına girdi.

Komisyon üyeleri ile ocağa giren uzmanların, kaza bölgesiyle ilgili çekeceği fotoğraf ve görüntü ile toplayacağı teknik bilgilerin, komisyonca oluşturulacak raporda değerlendirileceği kaydedildi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber