Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 15:18 Yorum: 0

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Torun:

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

ANKARA (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Torun, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için işyerlerinde "önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği" anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Torun, Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı önünde Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Olay anından şu ana kadar yaklaşık 72 saat geçmesine rağmen işçilerin bulunduğu tahmin edilen bölümlere ve işçilere ulaşılamadığını belirten Torun, "Ermenek faciasından sonra kamuoyuna yansıyanlar işveren baskısı, işçilerin açlık veya madende ölme ikilemi arasında kalarak köle çalıştırılması olmuştur" değerlendirmesinde bulundu. 

Torun, ucuz işgücü ve emek sömürüsü üzerine kurulmuş sermaye birikim modelinin sürdürüldüğü müddetçe bu katliamların devam edeceğini savundu. 

İş kazalarının bir an önce bitmesi gerektiğine işaret eden Torun, "İş cinayetlerinin, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için işyerlerinde 'önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği' anlayışı yerleştirilmelidir. TMMOB, iş cinayetleri ve işçi ölümlerini ülkemizin sosyo-ekonomik ve demokrasi sorunlarıyla bir bütün olarak ele almakta, insanca çalışma koşullarının oluşturulmasını, insanca yaşama hakkı ve talepleriyle birleştirerek sorunun çözümü için yapılabilir, gerçekçi önermelerde bulunacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber