Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Temmuz 2014 - 15:53 Yorum: 0

Ermenilerden Sason Belediye Başkanı Uçar'a ziyaret

Farklı ülkelerden Batman'ın Sason ilçesine gelen Ermeniler Belediye Başkanı Cuma Uçar’ı makamında ziyaret etti

Ermenilerden Sason Belediye Başkanı Uçar'a ziyaret

BATMAN (AA) - Farklı ülkelerden Sason ilçesine gelen Ermeniler, Belediye Başkanı Cuma Uçar'ı ziyaret etti.

Fransa ve ABD gibi birçok ülkeden İstanbul'a gelen Ermeniler, Mereto Dağı'nda düzenlenen Vartavar Bayramı kutlamaları kapsamında Sason'u ziyaret etti.

Sason Belediye Başkanı Uçar ile makamında görüşen Ermeniler adına açıklama yapan Besse Kabak, her yıl Mereto Dağı'nda düzenlenen Vartavar Bayramı dolayısıyla ilçeyi ziyaret ettiklerini belirterek, dinlerin bir araya gelmek için engel olmadığını söyledi.

Kabak, ziyaretin anısına Uçar'a Ermenistan Olimpiyatlarında Sason grubunun kullandığı üzerinde Mereto Dağı'nın resmi bulunan kaşkol ve şapka hediye etti.

Annesinin Kudüs'ten getirdiği mumları da Mereto Dağı'nda bulunan kilisede yakması için Uçar’a veren Kabak, Mereto Dağı'nın kardeşliğin sembolü olduğunu belirtti.

Fransa Sorbonne Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anahide Ter Minassian da Sason'a gelmelerinin kendileri için bir mucize olduğunu kaydetti.

Uçar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hediyeler için teşekkür etti.

"Bizim Ermenilerle bir problemimiz yok. Ermenilerin bu tür ziyaretleri bizleri çok memnun ediyor" diyen Uçar, belediye olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını anlattı.

Uçar, amaçlarının hem bölgeyi hem de ilçeyi tarihi ve turistik değerleri ile tanıtmak olduğunu dile getirerek, Ermeni misafirlerine Sason balı hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber