Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 09 Eylül 2016 - 15:08 Yorum: 0

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı

Bu yıl 735'incisi gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başlarken, tören...

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı

Bu yıl 735'incisi gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başlarken, tören alanına çıkan tüm cadde ve sokakların kapanması ilçe halkı ile esnafın tepkisine sebep oldu.

Törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Söğüt Kaymakamı Berkay Sönmezay, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, kurum müdürleri, STK temsilcileri, şenliklere katılan Yörük Federasyonları başkanları ve temsilcileri katıldı.

Tören, protokol üyelerinin Ertuğrul Gazi Türbesi önünde Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın karşılaması ve tebriklerle başladı. Ardından tören alanına geçen heyete, burada Yörük poşusu bağlandı. Ardından Vali Elban, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Vakfı Başkanlığı adına düzenlenen çelengi Türk Büyükleri Anıtına koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şifalı pilav yapımı için kurban kesildi. Buradan, Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret eden protokol üyelerinin katılımı ile dualar ve Fatiha okundu. Vali Elban, Ertuğrul Gazi Türbesinde Şeref Defterine duygularını yazmasının ardından Söğüt Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan resim sergisi açılışı gerçekleştirdi. Ertuğrul Gazi Türbesini girişindeki sergiyi gezen protokol üyeleri Cuma namazı öncesi Ertuğrul Gazi ve Türk Büyükleri adına Mevlid-i Şerif programına katıldılar.

Son olarak Hükümet Konağı önünde Yörüklerin karşılanmasının ardından Mehteran Bölüğü eşliğinde tören alanına yürüneceği bildirildi.

Öte yandan şenliklerinin ilk gününde emniyet yetkililerinin sıkı güvenlik önlemi almaları ve dün saat 21.00'den itibaren ilçeye giriş çıkışların kapanmasına ilçe halkı ile esnafı tepki gösterdiler. Şenliklere gelen Yörükler, bu sıkı güvenlik önlemlerine karşı rahatsız olduklarını belirttiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber