Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Eğitim 22 Mart 2018 - 15:58 Yorum: 0

ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde “İnşaat Günleri” Başladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İnşaat Kulübü tarafından "İnşaat Günleri" etkinliği düzenlendi.

ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde “İnşaat Günleri” Başladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İnşaat Kulübü tarafından "İnşaat Günleri" etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz Yerleşmesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun'un yanı sıra, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Mühendislik Fakültesi'nin 14 bölümü yaklaşık 12 bin öğrencisi ile eğitim verdiğini söyledi.

Dekan Altun, "İnşaat Fakültesi bölümü fakültemizde kurulan 3. bölümdür. Bölümümüz şuanda bin 300'e yakın öğrencisiyle eğitime devam etmektedir. Gerçekten ülkenin ekonomik faaliyetlerine baktığımızda inşaat mühendisliği bölümünün lokomotif bir görevi vardır. Onun içinde inşaat mühendislerine çok ciddi görevler düşmektedir. Bu tür faaliyetler ile alanında başarılı inşaat mühendislerinin bilgilerini sizlere aktarması ve sizlerin de gelecek hayatınıza yön vermesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ise, öğrenciler ile tecrübelerini paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Başkan Çolakbayraktar, "İnşaat mühendisi olduğum için söylemiyorum ama biraz kaynakları karıştırırsanız. Mühendisliğin anası denilen bir mesleğin öğrenimini alıyorsunuz. İleride yapacağınız bu iş, mesleğiniz çok önemli bir iş. Siz şu anda bunun eğitimini alıyorsunuz. Sizler medeniyet dokusu içerisinde, bu medeniyet dokusunu kurgulayacak ve yapacak olan insanlarsınız. Medeniyet ve Medine aynı kökten geliyor. Şehir ve Medeniyet. Medeniyeti oluşturacak insanlar sizlersiniz. Bugünden geleceğe baktığımız zaman neler yapılabilir birazda geriye doğru gidip bakmak lazım. Herhalde ilk çağlardaki gibi imkânlar ile yaşanıyor olsaydı. Otlarla, çöplerle yapılmış evlerde veya oyma yapılar içerisinde yaşanılıyor ve öyle bir hayat sürülüyor olsaydı, mühendislik ile ilgili bir gereksinim olmazdı. Ama günümüz teknolojileri imkânları çok daha farklı noktalara geldiği için her alanda inşaat mühendisliği ile ilgili farklı farklı ihtiyaç ve bilim dallarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bakıldığında şehir dediğiniz zaman her şeye ihtiyaç var" diye konuştu.

Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan'ın Başkan Ahmet Çolakbayraktar'a plaket takdiminin ardından sunumlar ile devam etti.

ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde “İnşaat Günleri” Başladı

ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde “İnşaat Günleri” Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber