Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Kasım 2014 - 17:33 Yorum: 0

ERÜ öğrencileri, OLİMPRUS'ta iki madalya kazandı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) iki öğrenci, Türk-Rus Kültür Vakfı ve Moskova Rusya Halklarının Dostluğu Üniversitesi (RUDN) iş birliğiyle düzenlenen Üniversitelerarası...

ERÜ öğrencileri, OLİMPRUS'ta iki madalya kazandı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) iki öğrenci, Türk-Rus Kültür Vakfı ve Moskova Rusya Halklarının Dostluğu Üniversitesi (RUDN) iş birliğiyle düzenlenen Üniversitelerarası 1. Rus Dili Olimpiyatı'nda (OLİMPRUS) madalya kazandı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 22-23 Kasım'da İstanbul Aydın Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen olimpiyata, Türkiye'deki üniversitelerin Rus dili ve edebiyatı ve Rusça mütercim tercümanlık bölümü öğrencilerinin yanı sıra meslek yüksek okulu öğrencileri ve Rusçayı seçmeli ders olarak alan 17 üniversiteden 140 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Olimpiyatta ERÜ Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Tuğçe Melike Kalebaşı, olimpiyatta yetenek yarışmasında birincilik elde edip altın madalya, Cemile Kökçel ise dil yarışmasında üçünü olarak bronz madalya kazandı.

Açıklamada, öğrenci Kalebaşı'nın, Tolstoy'un Rusya'daki malikanesi Yasnaya Polyana'da düzenlenecek iki haftalık yaz okuluyla ödüllendirildiği, bronz madalya kazanan Kökçel'in ise ödülünü ünlü yazarın torunu Vladimir Tolstoy'dan aldığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber