Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 11:58 Yorum: 0

Erzincan Belediyesi, 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu

Erzincan Belediyesi tarafından kent genelinde çeşitli organizasyonlarda beş bin kişiye aşure ikram edildi.

Erzincan Belediyesi, 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu

Erzincan Belediyesi tarafından kent genelinde çeşitli organizasyonlarda beş bin kişiye aşure ikram edildi. Terzibaba mezarlığında başlayan aşure ikram programları Belediye Kültür Evi arkasında gerçekleşen programla sona erdi.

Erzincan Belediyesi tarafından Belediye Kültür Evi arkasında gerçekleştirilen programa Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr İlyas Çapoğlu, Jandarma Komutanı J. Albay Tümay Özgür, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan Belediyesi Meclis Üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Şahin ve kadın meclisi üyeleri, Cem Evleri yöneticileri, Alevi dedeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programda Konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy " İnancımız gereği kutsal saydığımız günler, geceler ve aylar var. Muharrem ayı'da bunlardan biridir. Anadolu topraklarında ve dünyanın birçok yerinde yaşayan Müslümanlar olarak aynı değerlere saygı duyarız. Bu topraklarda birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Bayrağımız, kitabımız vatanımız bir. Okadar ortak noktamız var ki bizi ayrılığa düşürecek hiçbir şey yoktur. Muharrem ayı da Ramazan ayı da dünyanın birçok yerinde inancımız gereği ortak değerlerimizdir. İbadetlerimiz Allah katında kabul olur inşallah. Erzincan ülkemizin küçük bir modeli gibidir. Ülkemize fitne sokmak isteyenler işe her defasında Erzincan'da başlamışlardır. Ancak her defasında biz buna karşı koyduk. Bunun en güzel örneği 15 Temmuz gecesi yaşandı. Birkaç saat içerisinde yaklaşık 60 Bin kişi meydanlarda toplanarak darbeye ve darbecilere geçit vermedik. Şer odaklarına birliğimizi dirliğimizi bozmaya asla fırsat vermeyeceğiz." dedi

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise birlik ve beraberlik mesajları vererek "Alevi öğretilerini okuduğumuzda birbirimizden hiçbir farkımızın olmadığını görünce kardeşlerimizi daha çok sevdim. Erzincan'da birlik ve beraberlik içerisinde, huzurlu bir şekilde yaşıyoruz." Dedi.

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül "Bu gün burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. İslamiyet gelmeden önce dünya cahiliye devrini yaşıyordu. İslam ilk Müslümanların sayesinde bu günlere ulaştı. Bunlardan bir tanesi de Hz. Ali idi. Hz. Ali ilmin kapsıydı. Hz. Ali'nin ilmi O'nun çocukları Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in torunları sayesinde bizlere ulaştı. Şunu iyi bilmeliyiz ki bizim birbirimizden farkımız yok. Birbirimizden başka dostumuz da yok. Biz biriz, beraberiz. Bunu tüm dünyaya gösterdik." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri programa katılan davetlilere aşure dağıttılar.

Erzincan Belediyesi, 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu

Erzincan Belediyesi, 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu

Erzincan Belediyesi, 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber