Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 12:58 Yorum: 0

Erzincan da TEOG heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 23-24 Kasım'da yapılacak...

Erzincan da TEOG heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 23-24 Kasım'da yapılacak olan merkezi ortak sınavının maratonunun ilk oturumu tüm Türkiye de olduğu gibi Erzincan da da başladı.

Erzincan da toplamda 2 bin 878 öğrencinin katılacağı sınavın ilk oturumu 69 okulda gerçekleştirildi. İlk oturumu Türkçe sınavı ile bugün sabah saat 09.00'da başlayan sınavda öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, aileleri ise okul bahçelerinde dua ederek, onları beklediler.

Erzincan da ki 69 okulda eş zamanlı yapılan 20 soruluk sınavda çoktan seçmeli soruları yanıtlayan oöğrenciler 40 dakikalık bir zaman diliminde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girdiler.

TEOG sınavının gerçekleştirildiği bazı okulları ziyaret eden Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise Erzincan Cumhuriyet Ortaokuluna olan ziyaretinde yaptığı açıklamada öğrenci ve öğretmenler ile bu sınava hazır olduklarını ve iyi sonuçlar beklediklerini belirterek; "Bugün 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı dediğimiz TEOG sınavının birinci dönemin birinci sınavlarının birinci günü. Ülkemizde yaklaşık olarak 2 milyon 190 öğrencimiz bugün sınava giriyor. İlimizde de 2 bin 878 öğrencimiz, 69 okulda 182 derslikte sınava giriyor. Bu öğrencilerimizin 2 bin 47'si merkez ilçede, 831 öğrencimiz ise diğer 8 ilçemizde sınava girecekler. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu sınav Milli Eğitim Bakanlığımızın farklı bir uygulama ile başlatmış olduğu bir sınav. 6 dersten 40'ar dakikalık, 20'şer soru ve arada 30'ar dakika öğrencilerimizin dinlenmesi ile sınav 2 gün devam edecek. Bir diğer sınav ise telafi sınavı bu sınavda herhangi bir sıkıntısından ötürü sınava girmeyen öğrencilerimiz daha sonraki süreçte bu öğrencilerimizde sınava alınacaklar. Ben öğrencilerimize ve velilerimize seslenerek önemli olan öğrencilerimizin sağlıklarıdır. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz büyük çaba sarf ettiler. Fakat arzu edilen sonuca ulaşamayabilirler. Bununda ikinci dönem telafi sınavları var.

Biz Erzincan olarak öğretmen ve öğrencisiyle bu sınava hazırız. Yazdan itibaren bu sınava hazırlanan öğrencilerimiz var. Destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrencilerimiz tarafından ortaokullarda yüzde 75, liselerde ise yüzde 60'lık bir katılım var. Özellikle 8. sınıf öğrencilerimizin yüzde 90'ı bu kurslara katılım sağlıyor. Bu sayı azımsanmayacak bir sayı. Ben inanıyorum ki öğretmen ve öğrencilerimizle çok iyi çalıştık. Çok güzel neticeler alacağımıza inanıyorum. " dedi.

İlk oturumun saat 12.00 itibariyle sona eren sınavdan çıkan öğrencilerin bir kısmı matematik sınavında zorluk çektiklerini, bir kısmı ise kolay geçtiğini söyleyerek, güzel sonuçlar beklediklerini ve stres yaşamadıklarını belirttiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber