Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 16:23 Yorum: 0

Erzincan TSO Başkanı Sarak’tan Başbakan’a çözüm önerileri

Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Çözüm önerilerini Başbakana'a aktardı.

Erzincan TSO Başkanı Sarak’tan Başbakan’a çözüm önerileri

Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Çözüm önerilerini Başbakana'a aktardı.

IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Şûrada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, 23 yatırım merkezi il temsilcileri ile Başbakan Binali Yıldırım birebir görüşme yaptığı toplantıda şu sözlere yer verdi ; "Onurumuz, gururumuz Sayın Başbakanımız, size Erzincanlıların selamını ve sevgilerini getirdim. Sizleri saygıyla selamlıyoruz. Allah yardımcınız olsun ve sizleri başımızdan eksik etmesin. Özellikle yeni yatırım desteklerinden mevcut yatırımcıların da yararlanabileceğini bildirmeniz bizi ziyadesiyle memnun etti. Sizin desteklerinizle Erzincan'ımız için düşündüğümüz bazı çözüm önerilerini sizlere arz etmek isterim. 2023 Bölge Vizyonunda Erzincan'ın temel gelişim eksenleri, imalat sanayi, tarım ve hayvancılık ile turizm olarak belirlenmiştir. Bu üç temel alanda belirlenen acil sorunlarımıza çözümleri şu şekilde sıralayabiliriz; İmalat sanayinde, yeni yatırım cazibe merkezi iller arasında, merkez il olarak, Erzincan'ın da yer almasını istemekteyiz. Tarım ve hayvancılık ekseninde, İlimize yapılacak olan süt toplama tesisi, Süt tozu üretim fabrikası, Besi organize sanayi bölgesi, Tarım alanlarının sulanmasının kendi cazibesiyle yapılması, İlimizin damızlık üretim merkezi olması ve Ajans desteklerinin, doğrudan yatırım desteğiyle beraber uzun vadeli kredi faiz desteği şeklinde de uygulanmasını istemekteyiz. Turizmde ise, özellikle turizm bölgesi ilan edilen Ergan bölgesindeki en önemli eksiğimiz konaklama imkânının bulunmayışıdır. Bölgeye 350-400 kişilik bir otel yapılması için ilimizin desteklenmesi çok önemli bir girişim olacaktır. Tüm bunların haricinde ilimizde nitelikli sağlık personeli ve yatak kalitesinin yetersizliğinden dolayı, ilimizdeki Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor, sağlık personeli ve yatak kapasitesinin daha nitelikli hale getirilmesi bir diğer gündemimizdir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'na devredilen Askeri Hastanemizin yerine, TOBB ETÜ'nün katkılarıyla yapılmasını arzu ettiğimiz bir Romatoloji merkezi, ilimiz için önemli bir husustur." diye konuştu.

Erzincan TSO Başkanı Sarak’tan Başbakan’a çözüm önerileri

Erzincan TSO Başkanı Sarak’tan Başbakan’a çözüm önerileri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber