Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 14:53 Yorum: 0

Erzincan TSO YÖREX Fuarına Hazır

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak 26-30 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı...

Erzincan TSO YÖREX Fuarına Hazır

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak 26-30 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak hazır olduklarını belirtti. Her yıl Antalya'da düzenlenen ve marka şehirlerin oluşmasını sağlayan "YÖREX Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarının yedincisi 26-30 Ekim tarihleri arasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıkoğlu'nun da katılımıyla Antalya Expo Center'da açılacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, "Geçmişten günümüze kadar gelen çok geniş bir yöresel ve geleneksel ürünler yelpazesine sahip ve bu geniş yelpazenin buluşma noktası olan "YÖREX Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı"nın yedincisi 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya Expo Cenler'da düzenlenecek. Odamız 2010 yılından bu yana üyelerinin ürünlerini fuardaki stantta sergileyerek tanıtımlarını sağlamış ve yöremizin ürünlerini YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarına taşıyarak fuar ziyaretçileri ile buluşturmuştur.

Yedi yıldır odamız üyelerinin ürünlerini bu fuarda sergilemekte ve geniş bir kitleye ulaşmaktadır. Antalya'nın yaklaşık 2 milyon nüfusu ile birlikte, her yıl 10 milyona yakın ve artan turist sayısı düşünülecek olursa; fuarda üretilen ürünlerin doğru yerde tanıtım ve pazarlamasına olanak sağlandığı açıktır.

Fuarda 150" yi aşkın firma, kurum ve kuruluş yaklaşık 10.000m2 lik alanda bir araya gelecek. Her şehir kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerini tanıtacak. İlk ve tek olan bu fuar, yöresel ürünlerinin tanıtımına ve ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğinin geliştirilmesinde büyük katkı sağlayacaktır.Antalya'da düzenlenecek olan YÖREX Fuarı için Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek şunları söyledi. "Erzincan içinde müthiş ekonomik getirisi ve değeri olan, tanıtımında da büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Erzincan Tulum Peyniri, Cimin Üzümü, Erzincan Bakırı, Sodası, yöresel ürünleri ve Tava Leblebisi ile fuara katılacağız. Tulum Peynirinin, Cimin Üzümünün, Erzincan Bakırının ve diğer yöresel ürünlerimizin ekonomik değerlerini yükseltmek ve Ülkemizde daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır. Erzincan Tulum Peyniri coğrafi işaret tescili Ticaret ve Sanayi Odamızda olan ve Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan bir tattır. YÖREX Fuarı'nı bu yıl yaklaşık 200 Bin kişinin ziyareti bekleniyor. Bu sayının Yöresel ürünlerimizin tanıtılması açısından büyük önem arz ettiğini düşünerek 26-30 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center'da Erzincan'ımızı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber