Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 18 Nisan 2022 - 10:43 Yorum: 0

Erzincan’da 1 yılda 114 çiftçi devlet desteğiyle sürü sahibi oldu

Erzincan'da "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi çerçevesinde geçtiğimiz yıl 114 çiftçiye 10 bin 257 küçükbaş hayvan dağıtılırken,...

Erzincan’da 1 yılda 114 çiftçi devlet desteğiyle sürü sahibi oldu

Erzincan'da "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi çerçevesinde geçtiğimiz yıl 114 çiftçiye 10 bin 257 küçükbaş hayvan dağıtılırken, kentte projenin 2. etabı da başlatıldı.

"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi çerçevesinde, özellikle Erzincan genelinin koyun yetiştiriciliğine elverişli yapısı ile küçükbaş işletmelerinin kapasitelerini artırarak yerel ırkların gelişmesine katkı sunması ve bölgesel anlamda ekonomik güce dönüşmesi, il ve ilçelerde ki koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının artırılarak bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

Bu doğrultuda uygulanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi ile üreticilere çok avantajlı kredi imkânları sağlanarak 114 üreticiye 10 bin 257 koyun için 15 milyon 500 bin TL kredi sunuldu. Desteklemeler ve hayata geçirilen farklı projeler ile de Erzincan'da 2020 yılında 463 bin 182 olan küçükbaş hayvan sayısı artarak 2022 yılında 550 bin 77 oldu.

"Projenin 2. etabı başladı"

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sürdürülen projenin 2. etabı başlayarak projeden yararlanacak üreticilere uygun şartlarda 100 bin TL'ye kadar yüzde 0 faizle kullandırılan kredi imkânı ise 200 bin TL'ye çıkarıldı. Bu çerçevede üreticiler damızlık koyun alımı amacıyla vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da vadeli işletme kredisi kullanabilecekler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber