Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Erzincan'da 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

ERZİNCAN  (AA) - Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenledi.Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda...

Erzincan'da 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

ERZİNCAN  (AA) - Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenledi.

Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Her alanda olduğu gibi sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, devletin önce insan düşüncesiyle vatandaşın sağlık ve huzurlu bir yaşam sürmesi için büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

Kahraman, kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarının mesai mefhumu gözetmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnsan sağlığını her şeyden önemli gören tüm hekimlerimize özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Giydiğiniz beyaz önlükler temizliğin ve dürüstlüğün sembolüdür. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Böyle bir beyaz önlük giymenin de hakikaten insanı gururlandırıcı tarafı da var. Sizler insanların en çok önem verdiği sağlık için çalışıyorsunuz. Bu yüzden doktorluğu sadece bir meslek olarak göremeyiz."

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.. İlyas Çapoğlu da "Zor şartlar altında içinizde sıkıntılarınız olduğu halde onu dışarı vurmadan her şey güllük gülistanlık gibi dışarıya böyle bir resim vermek gibi bir mecburiyetimiz var. Yani, kan kussak ‘kızılcık şerbeti içtik’ diyeceğiz. Hastalarımıza pozitif enerji saçmak zorundayız çünkü hastalarımızın karşılaştığı sağlık görevlisinden birinci olarak beklentisi güler yüz, şefkatli bir karşılamadır” diye konuştu.

Programda, Yardımcı Doçent unvanı alan 14 öğretim üyesi cübbe giydi.

Aralarında Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmayil Yılmaz’ın da bulunduğu sağlık çalışanlarından oluşan ekip, tarafından koro ve solo konser verildi.

Programa, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalkan, İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin ile davetliler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber