Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ekim 2017 - 12:08 Yorum: 0

Erzincan’da ilk kuzular hayata merhaba dedi

Erzincan'da yeni yılın ilk kuzuları dünyaya geldi. Henüz bir kaç günlük olan kuzular, yüzünü gösteren güneşin keyfini çıkarıyor.

Erzincan’da ilk kuzular hayata merhaba dedi

Erzincan'da yeni yılın ilk kuzuları dünyaya geldi. Henüz bir kaç günlük olan kuzular, yüzünü gösteren güneşin keyfini çıkarıyor.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Erzincanlı üreticiler, kurak bir yaz mevsimini geride bıraktılar. Kış mevsiminin müjdecisi olarak görülen koyunların kuzulama dönemi başladı. Aylarca sıcak hava ile mücadele edip hayvanlarını kış mevsimine hazırlamanın telaşını yaşayan üreticiler, şimdilerde zamanlarının büyük bir kısmını hayatlarının bir parçası haline gelen koyunları ile geçiriyorlar.

Her yeni doğan yavruyla birlikte ahırlarda kuzu sesleri artarak tatlı bir melodiye dönüşüyor. Zorlu yaşam şartlarına rağmen bir taraftan sürülerini iyi beslemeye çalışan, diğer taraftan da yeni doğan kuzuları soğuk hava ve hastalıktan korumaya çalışan hayvan sahipleri, gündüz otlattıkları koyun ve kuzuları, gece soğuktan korumaya çalışıyorlar.

Erzincan'ın Tercan ilçesi dolunca Köyü Orta Kom mezrasında ikamet eden Gökhan Aydın isimli üretici hayvancılıkla uğraştığını belirterek hayvancılıktan bu yıl kuraklıktan dolayı verim alamadıklarını söyledi. Gökhan Aydın açıklamasında; "Bu sene oldukça kurak geçti. Geçen seneye nazaran koyunlarımız çok daha az süt verdi." dedi.

Şavak Aşireti'nin mensubu olan Gökhan Aydın, koyun sürüsünün kendisine ait olduğunu ifade ederek, "Köyde herkesin kendine ait koyun sürüsü var. Bir köyde 300-400 koyunu olan rahatlıkla geçinebiliyor. Havalar soğuk biraz bazen gece doğan kuzular donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumda yeni doğan kuzuyu evimizde sobanın yanına götürüyoruz bu sayede donmaktan kurtarıyoruz. İlk gece donmadıktan sonra zaten kuzu annesini yanında donma tehlikesi geçirmiyor. Sonbahar ayları bitmek üzere ve bizim işlerimizin yoğunluğu daha da artacak, koyunların yavrulama döneminden dolayı. İnşallah hayvancılık yapanlar emeklerinin karşılığını alırlar. Çünkü gerçekten zor bir meslek icra ediyoruz ekonomiye katkı sağlıyoruz ancak emeklerimizin karşılığını alamıyoruz çoğu zaman. Umarım bu şekilde devam etmez herkes alın terinin karşılığını alır" dedi.

Erzincan’da ilk kuzular hayata merhaba dedi

Erzincan’da ilk kuzular hayata merhaba dedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber