Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 26 Ekim 2018 - 16:38 Yorum: 0

Erzincan’da kar nedeniyle koyun sürüleri yaylada mahsur kaldı

Erzincan'da etkili olan kar yağışı yaylada bulunan sürü sahiplerini zor durumda bıraktı.

Erzincan’da kar nedeniyle koyun sürüleri yaylada mahsur kaldı

Erzincan'da etkili olan kar yağışı yaylada bulunan sürü sahiplerini zor durumda bıraktı. Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çobanlar hem soğuk ile mücadele etti hem de koyunların aç kalmaması için büyük çaba sarf etti. Çobanlar karlı ve soğuk havada da olsa şarkı söylemeyi ihmal etmedi.

Erzincan'da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yayladan köylerine doğru hareket halinde olan sürüler kar yağışından olumsuz etkilendi. Kara hazırlıksız yakalanan çobanlar ve koyun sürüleri yaylada mahsur kaldı. Bir yandan soğuk hava ile mücadele eden çobanlar diğer yandan da hayvanlarının donmaması için mücadele etti.

Erzincan'ın Karadaş Yaylasında kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirten sürü sahibi Celal Gül, "Yaylada mahsur kaldık. Durumlarımız hiç iyi değil. Bizim için sürpriz bir kar yağışı oldu. Hallerimiz perişan şu anda. Bu tarihte kar yağışını beklemiyorduk ama takdiri ilahi. Yollarımız da kapalı. Komşu köylerden biraz ot getirip koyunlarımıza dağıttık" diye konuştu.

Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı bir mezrada mahsur kalan bir başka sürü sahibi Cihan Boz ise "26 Ekim 2018 bugün kar ile beraber uyandık. Rahat bir 20 santim yağmıştı. Uyandığımızda koyunlarımızı nasıl doyuracağımızı düşünüyorduk. Bulunduğumuz yüksek yaylada kar çoktu o nedenle biraz daha aşağı indik. Burada yukarıya göre kar daha az. Kışlık saman ve arpamız hazır değil o nedenle koyunlarımızı doyurmada sıkıntı çekiyoruz. Bizim gibi birçok insan var zor durumda olan. Bütün Şavak aşireti şu anda kara yakalanmış durumda" diye konuştu.

Bir yandan soğuktan korunmaya çalışan bir yandan da koyunlarını doyurmaya çalışan çobanlar, soğuk havada da olsa şarkı söylemeyi ihmal etmedi.

Erzincan’da kar nedeniyle koyun sürüleri yaylada mahsur kaldı

Erzincan’da kar nedeniyle koyun sürüleri yaylada mahsur kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber