Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Kasım 2017 - 17:03 Yorum: 0

Erzincanlı öğrencilerden yolculara kitap jesti

Erzincan'da ortaokul öğrencileri, şehirlerarası otobüslerde yolculara kitap dağıtarak, kitap okuma farkındalığı oluşturmaya çalıştı.

Erzincanlı öğrencilerden yolculara kitap jesti

Erzincan'da ortaokul öğrencileri, şehirlerarası otobüslerde yolculara kitap dağıtarak, kitap okuma farkındalığı oluşturmaya çalıştı.

Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, "Boş Zaman Yoktur. Zamanı Boşa Harcayan İnsan Vardır" sloganıyla çıktıkları yolda "Değerlerimle Değerliyim" projesi kapsamında Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminalinde yola çıkacak otobüslerdeki yolculara kitap hediye etti. Öğrenciler, yolcuların boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmelerini istedi.

Otobüs terminalindeki otobüslere binerek yolculara yaklaşık 150 kitap hediye eden öğrenciler, bu sayede yolcuların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmiş olacaklarını söyledi.

Otobüsteki yolculara açıklama yapan Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Helin Su Arduçluoğlu, "Kavuşacağınız aileniz, arkadaşlarınız ya da eğitim göreceğiniz yer var. Giderken bu süre zarfında ne yapacaksınız. "E-Twinning Değerlerimle Değerliyim" projesi kapsamında "zamanın kıymetini bilmek" konulu çalışmamızı sizlere sunacağız. Daha sonrasında eğer uygun görürseniz sizlere birer tane hikaye kitabı hediye etmek istiyoruz. Biliyoruz ki boş zaman yoktur. Zamanı boşa harcayan insan vardır. Bu konuda toplumuzun bilinçli olmasını istiyoruz" dedi.

Amaçlarının yolcuların vaktini boşa harcamayıp vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak olduğunu belirten Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Pelin Koç, "'E-Twinning Değerlerimle Değerliyim" projesi kapsamında Erzincan şehirlerarası otobüs terminalindeyiz. Vaktin değerini ve kıymetini bilmek adına burada yolcularımıza kitap hediye ettik. Amacımız yolcuların vaktini boşa harcamayıp vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirmesidir. Daha önce hiç düşündünüz mü? İşte biz bunun için buradayız" dedi.

"Güzel bir uygulama"

Yolcu Hümeyra Yaşar, "Küçük yaştaki çocukların, insanlara okumayı teşvik edici çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. . Küçük yaştaki öğrenciler bunu düşünüyor ama gençler belki de yaşlılar kitap alışkanlığını tam edinmiş değil. Bunu aşılama açısından çok önemli buluyorum ve Cumhuriyet Ortaokulunu tebrik ediyorum" dedi.

Hüsamettin Ekici isimli yolcu ise, çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek, "Biz de genciz tabi de bizden genç olan arkadaşların yapmış oldukları çok güzel bir şey. İnsanlara şuanda belki 10 sayfa da 5 sayfa da olsa okuyacak ve romanı veya hikayeyi merak edecek. Belki de bugün bu kitap okuma alışkanlığını 3 kişi de olsa 1 kişi de olsa bunu kazandırmış olacaksınız. Bu genç arkadaşlara inşallah başarılı bir şekilde geri döner" şeklinde konuştu.

Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Özcan Canpolat, yolcuların vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri açısından bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Canpolat "Projemizin ismi "Değerlerimle Değerliyim" bu projeye Erzincan'da 8 okul katılıyor. 8 okulun katılımı ile il çapında belirlenmiş olan 8 farklı değeri işliyoruz. Aralık ayı etkinlikleri Cumhuriyet Ortaokulu olarak bize bırakıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ar-Ge Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında bugün Erzincan şehirlerarası otobüs terminalinde vaktin kıymetini bilmek ve değerlendirmek temasını işledik. İstedik ki vatandaşlarımızın bu konuda farkındalıkları oluşsun. Bu sayede insanlarımız daha fazla vakitlerini boşa harcamadan geçirmiş olacaklar. Biz hazırlamış olduğumuz el broşürleriyle hediye ettiğimiz kitaplarla yolcularımızın ulaşacakları yere varmadan geçirdikleri bu süreyi daha değerli hale getirmelerini sağlamayı istedik. Bu sayede onlara kitap dağıtmış olduk. 150 tane farklı kitap hediye ettik proje kapsamında. Okulumuzda özellikle 8'nci sınıf öğrencilerimiz proje kapsamında görev aldılar. Titizlikle çalışıyoruz umarım faydalı olmuştur" ifadelerini kaydetti.

Erzincanlı öğrencilerden yolculara kitap jesti

Erzincanlı öğrencilerden yolculara kitap jesti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber