Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 16:08 Yorum: 0

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Dünya Etnospor Festivali görkemli bir törenle başladı.

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Dünya Etnospor Festivali görkemli bir törenle başladı. Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivalinde Erzurum da yer aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Erzurum otağında şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal turizm ögeleri Dünya'nın dört bir köşesinden festivale katılan yerli ve yabancı turistler ile İstanbullulara anlatıldı. Festivale katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile birlikte Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanında kurulan otağları gezdi. Başkan Sekmen, festivalde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile görüştü.

Erzurum'u Dünya'ya anlatıyoruz

Başkan Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Köklü bir geçmişe sahip olan ülkemizdeki geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla düzenlenen bu büyük festivalde, medeniyet ve tarih kenti Erzurum da yer aldı. Erzurum otağında üç gün boyunca kadim şehrimizin tarihi, kültürel, sanatsal ve geçmişten günümüze kadar gelen geleneksel kimliğini anlatacağız. Festivalde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum'un Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan da birçok birikimiyle bugünlere gelen geleneksel değerlerini tanıtıyoruz. Kısacası Erzurum'u Dünya'ya anlatıyoruz" diye konuştu.

Sekmen, geleneksel Türk sporlarından; mangala, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, aşık oyunu, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu ve yağlı güreş müsabakalarının yer aldığı böylesine görkemli bir etkinliğe Erzurum'un da ev sahipliği yapması için gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

Sekmen'den Erdoğan'a teşekkür

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya Etnospor Kültür Festivali'nden ötürü Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'a teşekkür etti. Başkan Sekmen, "Dünya'da geleneksel sporların yaygınlaştırılması amacıyla bu önemli misyonu üstlenen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'a, geleneksel sporların zirve şehri Erzurum adına teşekkür ediyorum. Dünya Etnospor Konfederasyonu sayesinde geleneksel Türk sporlarımız yaşatılıp yaygınlaştırılacak. Yitik ya da unutulmaya yüz tutmuş şanlı ecdadımızın mirasına ve geleneğine hep birlikte sahip çıkacağız" dedi.

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Erzurum Dünya Etnospor Kültür festivalinde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber