Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Sağlık 01 Ekim 2022 - 15:53 Yorum: 0

Erzurum kent meydanında meme kanseri farkındalık etkinliği

Erzurum'da meme kanserine dikkat çekmek ve taramanın önemini anlatmak amacıyla Havuzbaşı Kent Meydanında Mobil KETEM Kanser Tarama Aracı ile tarama yapıldı,...

Erzurum kent meydanında meme kanseri farkındalık etkinliği

Erzurum'da meme kanserine dikkat çekmek ve taramanın önemini anlatmak amacıyla Havuzbaşı Kent Meydanında Mobil KETEM Kanser Tarama Aracı ile tarama yapıldı, vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı.

Meme kanseri dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türü olarak dikkat çekiyor. Ülkemizde bir yılda yaklaşık 19 bin kadına meme kanseri teşhisi konuluyor. Her 4 kadın kanserinden birisi meme kanseri olarak görülüyor. Erkeklerde meme kanserinin kadınlara oranla çok daha az sıklıkla görüldüğü, tüm meme kanserlerinin yüzde 1'inden azının erkeklerde izlendiği belirtiliyor.

Geçmişte ancak ileri evrelerde yakalanan meme kanseri, günümüzde Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Kanser Kontrol Programları" sayesinde erken dönemde tespit edilebiliyor. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavileri daha başarılı olmakta, kişilerin yaşam kalitesi önemli ölçüde artmakta ve meme kanserine bağlı ölümler engellenebiliyor. Kanser Kontrol Programları ile meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri için "ücretsiz" tarama hizmeti verilirken kanserden korunma konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması sebebiyle bu ayda meme kanserinden korunma ve erken tanısının konulabilmesi için taramanın önemi anlatılıyor.

Erzurum'da da bu kapsamda çalışmalar yürütülürken eğitimler, etkinlikler düzenleniyor.

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Birgül İbişoğlu; yaptığı açıklamada, "İçinde bulunduğumuz ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak tanımlanmaktadır. Meme kanseri dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser başında gelmektedir. Bu taramalarda 2 yıldır kadınlarımıza mamografi çekerek, mamografilerde onların risk durumuna göre değerlendirip gerekirse erken tanıyla onların hayat kalitelerini bozmadan tedavilerine kavuşabilmeleri için elimizden gelen çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu farkındalık ayında pembe kurdele, stantlarımızla ve mobil tarama tırımızla kadınlarımıza mamografiyi ulaştırmaya çalışıp, onlar için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber