Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”20:16 Depremin yaşandığı Tokat’ta okullar 1 gün tatil edildi20:10 Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu20:10 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde m...20:09 Uşak’ta yapılan operasyonda çok sayıda kaçak makaron ele geçirildi20:09 Ankara’da ilginç yolculuk: Minibüsün camından sarkan köpek görenleri şaşırt...20:07 Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma20:06 Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor20:06 Tokat Valisi Hatipoğlu: "Gelen ilk haberlere göre can kaybı yok”20:05 Memur-Sen Heyeti Bakan Işıkhan’la kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunl...20:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail’e du...20:04 Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada20:00 Aydın’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrenciler hastanelik oldu19:59 Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 019:58 Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı19:58 Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak
Güncel 23 Temmuz 2014 - 12:43 Yorum: 0

Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü

TBMM Başkanı Çiçek: "Bunu yeni nesiller, hepimiz daha iyi bilelim, daha iyi yaşayalım diye Meclis Başkanlığı olarak destek veriyoruz. Bu münasebetle ilk defa bu kadar kapsamlı bir program yapıldı"

Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Erzurum Kongresinin 95. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Havuzbaşı Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören sunuculuğunu yapan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan'ın Erzurum hemşehrisi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Erzurum Kongresi'ne katılan delegeler, şehitler ve Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar anısına saygı duruşunda bulunulmasını anons etti. Ardından İstiklal Marşı okundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları dolayısıyla 3 günlük ulusal yasın devam etmesi dolayısıyla bayraklar yarıya kadar çekildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından törene katılanlar Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek Yakutiye Kant Meydanı'na geldi. Çiçek, cadde boyunca vatandaşı selamladı.

Çiçek ve beraberindekiler, Erzincan Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisini izledi. Kongrenin yıl dönümü dolayısıyla cumartesi günü kent meydanında açılan yerel ürün ve el sanatları sergisini gezen katılımcılar, Erzurum PTT Başmüdürlüğü tarafından Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi'nin açılışını yaptı.

Çiçek, sergi açılışında, bu etkinliklerin Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla yapıldığını belirterek, "Bizim bakımımızdan anlamlı bir gün. Bunu yeni nesiller, hepimiz daha iyi bilelim, daha iyi yaşayalım diye Meclis Başkanlığı olarak destek veriyoruz. Valiliğimize Belediyemize. Bu münasebetle ilk defa bu kadar kapsamlı bir program yapıldı. İnşallah seneye daha görkemlisini yaparız. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Katılımcılar pul sergisini ve Erzurum fotoğraflarından oluşan 23 Temmuz Sergisi'ni gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber