Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Ekim 2017 - 08:58 Yorum: 0

Erzurum patentte 28’inci sırada

Erzurum patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından Türkiye illeri sıralamasında 28, Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında ise 2'inci sırada yer...

Erzurum patentte 28’inci sırada

Erzurum patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından Türkiye illeri sıralamasında 28, Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında ise 2'inci sırada yer aldı. İlden eylül 2017 döneminde 1, ocak-eylül ayları diliminde ise 14 patent başvurusu kaydedildi. İlin 9 aylık patent başvuru sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 29,1'lik oran gösterdi.

ERZURUM AYLIK PATENT BAŞVURUSU DAĞILIMI

TÜRKPATENT verilerine göre ilden en yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı dönem ocak ve ağustos ayları oldu. Erzurum'dan ocak ayında 3, şubat ayında 1, mart ayında 2, nisan ayında 1, mayıs ayında 1, haziran ayında 2, ağustos ayında 3, eylül ayında da 1 patent başvurusu yapılırken, temmuz ayında patent başvurusu gerçekleşmedi.

ERZURUM PATENTTE 28'İNCİ SIRADA

Erzurum ocak-eylül ayları toplamında patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından Türkiye İlleri sıralamasında 28'inci sırada yer aldı. Patent başvuru sayısının yüksek olduğu iller, İstanbul, Manisa, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Tekirdağ, Antalya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Adana, Mersin, Samsun, Aydın, Hatay, Balıkesir, Muğla, Karabük, Denizli, Çorum, Elazığ, Kahramanmaraş, Bolu, Diyarbakır, Erzurum olarak belirtildi.

DOSİAD BÖLGESEL ANALİZİ

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Araştırma Merkezince kaydedilen analize göre, eylül ayında Erzurum, KUDAKA İstatistik, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgelerinden 1, Doğu Anadolu Bölgesinden 4; ocak-eylül ayları diliminde ise ayında Erzurum'dan 14, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 17, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 18, Doğu Anadolu Bölgesinden 48 patent başvurusu oldu.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ VE ERZURUM

Erzurum Bölge illeri patent başvuru sayısı dağılımı bakımından bölgede Elazığ'ın ardından 2'inci oldu. Eylül ayında Elazığ'dan 2, Erzurum ve Van'dan 1'er patent başvurusu yapıldı. 9 aylık dilimde ise Elazığ'dan 15, Erzurum'dan 14, Van'dan 7, Malatya'dan 5, Bitlis ve Erzincan illerinden ise 3 başvuru kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber