Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Aralık 2014 - 21:08 Yorum: 0

Erzurum'da "en uzun gece"de kayak keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de, tatilciler özel aydınlatılan pistte kayak yapmanın keyfini yaşadı

Erzurum'da 'en uzun gece'de kayak keyfi

ERZURUM (AA) - Palandöken'de, tatilciler en uzun gecede suni karlama yapılan ve özel aydınlatılan pistte kayak yaptı.

Kar kalınlığının 15 santimetre ölçüldüğü, suni karlamayla 30 santimetreye çıkartıldığı merkeze yurt içi ve dışından gelen turistler, en uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık'ta keyifli vakit geçirdi. 

Özel sistemlerle aydınlatılan pistlere gondollarla ulaşan kayakseverler, sıcaklığın sıfırın altında 5 dereceye düşmesine aldırış etmeden snowboard ve kayak yaptı.  

Xanadu Snow White Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, yaptığı açıklamada, Palandöken'de en uzun kayak gecesini yaşadıklarını belirterek, misafirlerin bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'de kayak yapılabilen en güzel pistlerin Palandöken'de bulunduğunu savunan Akca, "Bu, tabii doğal kar, suni karlama ve yüksek rakımın etkisiyle gerçekleşiyor. Palandöken'deki otellerimizin yüzde 95'inin dolu olduğunu biliyoruz. 28 Aralık ile 5 Ocak tarihleri arasında yılbaşı dolayısıyla doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber