Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

Erzurum'da halk otobüsünün üniversite öğrencilerine çarpması

Özel halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi kız için cenaze namazı kılındı

Erzurum'da halk otobüsünün üniversite öğrencilerine çarpması

ERZURUM (AA) - Erzurum'da özel halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi kız, kılınan cenaze namazının ardından, memleketine gönderildi.

Cumhuriyet Caddesi'nden Yoncalık yönüne dönen Muammer Ö. yönetimindeki 25 H 0019 plakalı özel halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan'ın cenazesi, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Geçikli de buraya gelerek, bilgi aldı.

Baba Mehmet Sıddık Yasan ile yakınlarına, öğretim üyeleri taziye dileklerini iletti. Muş'un Korkut ilçesi İçboğaz köyünden gelen ve kızının zehirlendiği söylenen anne Sultan Yasan, öğretim üyelerine "Mukaddes'im nerede, ne oldu ona" dedi.

Yakınlarının da kızının trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söylemesi üzerine ağıt yakan anne Yasan'ı, öğretim üyeleri ve kızının sınıf arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Yakınlarının yardımıyla ayakta duran anne Yasan, "Yavrumla üç gün önce konuştum, 'ben gelirim' dedi. Gelmedi yavrum" diye ağıt yaktı.

Baba Yasan da "Yavrumu köyde herkes çok severdi. Güler yüzlü, iyi kalpliydi. Okutmak için göndermiştim, çok başarılıydı" şeklinde konuştu.

Aileye taziyelerini ileten Prof. Dr. Yavuz da "Cenaze namazını burada kılmak istedik. Çok üzüntülüyüz, acı bir olay" dedi.

Adli tıptan Mukaddes Yasan'ın cenazesi alınarak, üniversite yerleşkesindeki Divit Minareli Cami'ye getirildi. Burada öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Öğrencilerin tabutunu taşıdığı Yasan'ın cenazesi, Muş'un Korkut ilçesine gönderildi.

- Öğrenciler oturma eylemi yaptı

Bu arada, cenaze namazının ardından öğretim üyeleri ile üniversite öğrencileri, kazayı protesto etmek amacıyla caminin önünden İletişim Fakültesi'ne kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Dursun, grup adına yaptığı basın açıklamasında, hüzünlü bir gün yaşadıklarını belirterek, "Yüreğimizdeki yangını söndürecek ifadeleri bulmak çok zor. Efendimizin ifadesiyle ilim tahsili için memleketinden çıkıp, memleketine dönünceye kadar tahsil hayatını devam ettiren insanlar Allah yolundadır. O yüzden kardeşimiz böyle bir müjdeye nail oldu" dedi.

Basının açıklamasının ardından kent merkezine yürüyen bir grup öğrenci, Erzurum Büyükşehir Belediyesi önünde, çeşitli sloganlar attı.

Kazanın olduğu yere de gelen grup, burada caddeyi trafiğe kapatıp, bir süre oturma eylemi yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber