Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 18:13 Yorum: 0

Erzurum'da halk otobüsünün üniversite öğrencilerine çarpması

Atatürk Üniversitesi'nden öğretim üyeleri ile öğrenciler, yürüyüş düzenleyip, yola karanfil bırakarak, özel halk otobüsünün çarpması sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesini protesto etti- İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz: "Burada suçlu kimse

Erzurum'da halk otobüsünün üniversite öğrencilerine çarpması

ERZURUM (AA) - Özel halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi kız için Erzurum'da "sessiz çığlık" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler, Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan'ın, Cumhuriyet Caddesi'nden Yoncalık yönüne dönen Muammer Ö. yönetimindeki 25 H 0019 plakalı özel halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetmesini protesto etmek için Yakutiye Kent Meydanı'nda toplandı.

Burada fakülte tarafından "Başka Mukaddesler ölmesin, trafik terörüne hayır" sloganıyla imza kampanyası başlatıldı. Etkinliğe katılan öğretim üyeleriyle öğrenciler, kampanyaya destek vererek, belediyeye de bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için sosyal sorumluluk projesi sunacaklarını ifade etti.

Yakalarına "Mukaddes Yasan"ın fotoğraflarını takan öğretim üyeleriyle öğrenciler, ellerinde "Trafik terörüne hayır", "Başka canlar yanmasın" yazılı dövizler taşıyarak, kent meydanından Cumhuriyet Caddesi üzerinden, kazanın olduğu Yakutiye Belediyesi önüne geldi.

Burada, hayatını kaybeden Mukaddes Yasan için dua okuyan grup, kazanın olduğu alana karanfil bırakarak, olayı protesto etti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, yaptığı konuşmada, öğrencilerin özellikle kız çocuklarının her zaman ulaşım konusunda şikayetler dile getirdiğini belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

"Burada suçlu kimse en ağır şekilde cezasını görmesi için elimizden geleni yapacağız. Onun dışında kimseyi suçlamadan, burada bir eğitim sorunu varsa onu çözerek, trafik sorunu varsa onu çözerek, hem şoför arkadaşlarımızı hem belediyeyi bu işle ilgili herkesi bir paydaş olarak, sorunun bir parçası olarak görerek toptan buna bir çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız" diyen Yavuz, öğrencilerin birer emanet olduğunu ve onların güvenli, konforlu yolculuk yapması gerektiğini söyledi.

Yavuz, tüm şehir içi yolculuğun güvenli bir şekilde devam etmesi için herkesle iletişim kurarak, güvenlik sorunlarını, konfor sorununun ve diğer tüm sorunları çözmek için ellerindeki medya, iletişim gücünü en iyi şekilde kullanarak, gerekeni yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Hayatını kaybeden öğrencinin sınıf arkadaşı Muhammet Güneş de elim kaza sonucu Mukaddes Yasan'a vefa borcunu ödemek ve bu tür olaylara sessiz kalmamak için toplandıklarını ve "sessiz çığlığın" tüm insanlığa olduğunu söyledi.

Herkesin, bu tür olayların yaşanmaması için dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Trafikte terör estiren şoförlerin evladı hayatını kaybedebilirdi. Mukaddes sizin kızınız olabilirdi. Lütfen bu feryadımızı duyun" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber