Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 19 Mart 2015 - 09:03 Yorum: 0

Erzurum'da kültür sanat

EDT, "Çıkmaz Sokak Çocukları" ile "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı çocuk oyununu sahneleyecek

Erzurum'da kültür sanat

ERZURUM (AA) - Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Çıkmaz Sokak Çocukları" ile "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturacak.

Lyle Kessler'in yazdığı, Ali Halim Neyzi'nin Türkçe'ye çevirdiği, Kuvvet Yurdakul'un yönettiği oyunda Emrah Keskin, Sezai Yılmaz ve Levent Aras rol alıyor.

Murat Gülmez'in dekor tasarımını, Funda Çebi'nin giysi tasarımını, Eser Dursun'un ışık tasarımını üstlendiği oyunda, sisteme rağmen hayata tutunmaya çalışan üç yetimin "Amerikan Rüyası"nın trajikomik halleri anlatılıyor.

"Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı oyun, bugün ve yarın 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

Turgay Yıldız'ın anonimden oyunlaştırdığı, Arif Atalay'ın yönettiği "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı çocuk oyununda da Taner Köse, Kübra Tığtepe, Ömer Menteşe, Melike Durak Aras, Samet Talaymanf, Emre Yılmaz, Ayçin Güvercin, Gülsüm Yalçın, Kadir Çelik, Serkan Yanar, Eymen Atalay, Bilal Hüseyinoğlu, Hilmi Yükseloğlu, Mert Can Polat ve Hakkı Yılmaz rol alıyor.

Enes Özgeriş'in ışık kumandayı, Hakan Babaoğlu'nun sahne amirliğini, Selim Cinisli'nin dekor, Ceren Karahan'ın giysi ve Duran Güngör'ün ışık tasarımlarını üstlendiği oyunda, anlatılan konu şöyle:

"Annesi ile yoksulluk içinde yaşayan Alaaddin'in karşısına bir anda on parmağında on marifet olan bir cin çıkar. Bu sırada kral kızını evlendirecek bir aday aramaktadır. Alaaddin ise prensesi rüyasında görür ve ona karşı sevgiyle dolar ancak Alaaddin tek başına prensesin sevgisini kazanmak istemektedir. Bakalım Alaaddin cinin yardımı olmadan kralı ve prensesi etkileyebilecek mi? Kalabalık kadrosu, etkileyici müzik ve danslar yer almaktadır."

"Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı oyun, 22 ve 25 Mart'ta saat 14.00'te sahnelenecek.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından da cumartesi ve pazar günü Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı eğitimi verilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber