Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 02 Nisan 2015 - 12:03 Yorum: 0

Erzurum'da kültür sanat

EDT'de, "Uçurtmanın Kuyruğu", "Karagöz'ün Rüyası" ve "Nasreddin İnadın Sonu" adlı oyunları seyirciyle buluşacak

Erzurum'da kültür sanat

ERZURUM (AA) - Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda (EDT), "Uçurtmanın Kuyruğu", "Karagöz'ün Rüyası" ve "Nasreddin İnadın Sonu" adlı oyunlar sahnelenecek.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Semih Çelenk'in yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu" adlı oyunda, Emrah Keskin ve Levent Aras rol alıyor.

Dekor tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını İzzettin Biçer, kostüm tasarımını Funda Karasaç'ın üstlendiği oyunda, kendisini geliştirememiş, bireyselleşememiş ve baba gölgesinde kalmış bir insanın, geçmişe dönüp kendi travmalarıyla yüzleşmesi anlatılıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ile 19.30'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Ömer Naci Topcu'nun yazdığı, Mustafa Mutlu'nun yönettiği "Karagöz'ün Rüyası" adlı oyunda ise Emre Yılmaz, Taner Köse, Samet Talayman ve Ömer Menteşe oynuyor.

Oyunun, dekor ve giysi tasarımını Süreyya Temel', Karagöz tasvirlerini Mustafa Mutlu, ışık tasarımı Duran Güngör, sahne amirliğini Çiğdem Kaplan üstleniyor.

Yıllardır büyüklerimizden dinlediğimiz, onların anlatımıyla hüzünlendiğimiz geleneksel gölge oyununun kahramanlarını Hacivat ile Karagöz oluşturuyor.

Başlarından geçen olayların anlatıldığı oyunda, Karagöz, Hacivat'tan kendisi için iş bulmasını ister, Hacivat bu isteğini kabul eder ve Karagöz'e iş bulur. Ancak işler hiç de düşünüldüğü gibi gitmez.

Oyun, pazar günü saat 14.00'te sahnelecek.

Özer Tunca'nın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği "Nasreddin İnadın Sonu" adlı çocuk oyununda Taner Köse, Ömer Menteşe, Samet Talayman, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Fatma Ayçin Güvercin, Gülsüm Yalçın rol alıyor.

Dekor tasarımını Özlem Karabay'ın, giysi tasarımını Ceren Karahan'ın, ışık tasarımını Duran Güngör'ün, sahne amirliğini Çiğdem Kaplan'ın yaptığı oyunda, şu konu anlatılıyor:

"Mizah ustası Nasreddin Hoca'nın dilden dile, ülkeden ülkeye ulaşmış, bugünün insanına göndermeleri olan fıkralarından yola çıkılarak yazıldı. Bir kumpanya konseptinde sahnelenen oyunda var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sonucunun ne tür kayıplara sebep olduğu, müzik eşliğindeki keyifli bir hikayeyle anlatılıyor."

Oyun, 8 Nisan'da saat 14.00'te seyirciyle buluşturulacak.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde de cumartesi ve pazar günü Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı eğitimi verilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber