Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

Erzurum’da ‘Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması’ toplantısı yapıldı

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici...

Erzurum’da ‘Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması’ toplantısı yapıldı

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" kapsamında okullar da güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirleri alınması ve okulların çevresiyle birlikte güvenli kılınması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Aziziye Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında Kaymakamlık makamında Kaymakam Zafer Öz'ün başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Aziziye Kaymakamı Zafer Öz , Garnizon Komutanı Ulaştırma Yarbay Özgür Derköken, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Mustafa Doğrucan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Selahattin Zobalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin İlter katıldı.

Öğrencilerin gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri, kötü alışkanlıklardan korumak, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, güvenli ve hijyenik ortamlarda öğrenim görmeleri amacı ile toplantıda; güvenli ortamlarının oluşturulması, muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi, okul çevresindeki her türlü umuma açık yerlerin sıklıkla denetlenmesi, okul dışı faktörlerin öğrencileri, okul yöneticilerini, öğretmenler ve diğer personelin veya eğitimcileri rahatsız etmeleri, eğitim ve öğretimin güvenliğini tehdit edilmesinin önlenmesi, mevcut durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin arttırılması, Şiddet gören, cinsel istismara maruz kalan veya herhangi bir suçun mağduru olan öğrencilerin korunması, okullarda çeteleşmenin önlenmesi, ailelerin, okul güvenliği ile ilgili endişelerinin giderilmesi, protokol maddeleri görüşüldü.

Toplantı sonucunda tarafların uygun görmesi halinde, protokol maddeleri kapsamında ortak proje hazırlanarak uygulamaya konulması, Aziziye İlçesi genelinde güvenli okul bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları; seminer, sempozyum, konferans vb. etkinlikler ile gerçekleştirilmesi, protokol maddeleri çerçevesinde yapılacak çalışmalar ve işlemlerle alınacak önlemlerin koordineli gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Erzurum’da ‘Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması’ toplantısı yapıldı

Erzurum’da ‘Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması’ toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber