Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Erzurum'daki "cinsel saldırı" davası

Erzurum'da, öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. A.M.A. beraat etti

Erzurum'daki 'cinsel saldırı' davası

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. A.M.A'nın beratına karar verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dördüncü duruşmasında, hakkında "cinsel saldırı" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen A.M.A. ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Müşteki S.T'nin katılmadığı duruşmada söz alan A.M.A, diğer duruşmalarda yaptığı savunmasında da söylediği gibi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan gelen telefon kayıtlarında öğrencisi S.T'nin genellikle kendisini aradığını tekrar etti.

A.M.A'nın, S.T'nin olmamış şeyleri olmuş gibi anlattığını ileri sürerek, "Hastanelerden sorduk kayıtlarını vermediler ancak araştırma hastanesinde kaydının olduğunu öğrendikten sonra mahkemece belgesinin teminini istedik. Böylece antidepresan ilaçları kullandığı ortaya çıktı" dedi.

Mahkeme heyeti, A.M.A'nın S.T'ye karşı "cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işlemesinin şüpheden uzak ve mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığından beraatına karar verdi.

- Olay

Öğretim üyesi A.M.A'nın, öğrencisi S.T'yi tarlada kendisine yardım etmesi için Aziziye ilçesindeki çiftliğine götürerek cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, S.T'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan A.M.A, nöbetçi mahkeme tarafından "cinsel saldırıda bulunmak ve tecavüz" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Beş gün cezaevinde tutuklu kalan ve yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.M.A. hakkında, "cinsel saldırı" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber