Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Temmuz 2016 - 12:33 Yorum: 0

Erzurum’daki din görevlileri vatan nöbetinde

15 Temmuz akşamı ülkemizi karanlığa boğmak amacıyla başlatılan darbe girişiminin ardından meydanlara inen halkımıza destek vermek, haklı davalarında...

Erzurum’daki din görevlileri vatan nöbetinde

15 Temmuz akşamı ülkemizi karanlığa boğmak amacıyla başlatılan darbe girişiminin ardından meydanlara inen halkımıza destek vermek, haklı davalarında yanlarında olmak ve morallerini artırmak amacıyla Erzurum İl Merkezinde görev yapan yaklaşık 600 din görevlisi İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün önderliğinde 25 Temmuz 2016 Salı akşamı Yakutiye Kent Meydanında halkla birlikte nöbet tuttular.

Kent meydanında toplanan topluluğa bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Celal Büyük şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanı olarak ilk günden itibaren halkımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bizim safımız milletimizin yanıdır. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın talimatıyla ilk günden bu güne camilerimizi açık tutmaya ve salalarla halkımızın hukukunu korumaya davet etmekteyiz."

Kent meydanında bulunan tarihi Lalapaşa camiinde ilk günden itibaren açık olduğu söyleyen Büyük, "Her gün 02:00'da Lalapaşa camiinde ilk olarak teheccüd namazı kılınmakta ve ardından Kur'an-ı Kerim okunarak tesbihat yapılıp Ülkemizin selameti için dualar yapılmaktayız. Bu program il genelinde merkezi camilerin tümünde her gece gerçekleştirilmektedir. Ayrıca tüm din görevlilerimizin milletimizle birlikte nöbeti kesintisiz devam edecektir." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber