Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ağustos 2014 - 14:28 Yorum: 0

Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

ERZURUM (AA) - Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki bir sitenin inşaatının durdurulması nedeniyle hak sahipleri mağdur oldukları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.Palandöken...

Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

ERZURUM (AA) - Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamındaki bir sitenin inşaatının durdurulması nedeniyle hak sahipleri mağdur oldukları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Palandöken ilçesindeki bir inşaat firmasının yaptığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı durdurulan evlerinin önünde bir araya gelen vatandaşlar adına konuşan Ayetullah Aras, 2012 yılında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile inşaat firması arasında yapılan protokol sonucunda kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başlanan projelerin durdurulduğunu söyledi.

Aras, inşaatın durdurulmasının sebebinin önceki belediye yönetiminin ve inşaat firmasının gerekli prosedürleri yerine getirmemesi olduğunu ifade ederek, "Çözüm noktasında tüm yetkili makamlara ulaşmamıza rağmen herhangi bir çözüm olmamıştır. Mağdur aileler olarak devletimizi tüm yetkili organlarına sesleniyoruz. Her iktidar taliplisinin ilk durağı icazet aldığı şehir olan Erzurum'un bu sıkıntıları hiçbir milletvekilimizin dikkatini çekmeyecek kadar değersiz midir" diye konuştu.

Vahap Yıldırım da kendisinin ve 15 bin kişinin bu durdurma nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, "Normalde caddeye bir çukur kazmaya kalksan başına hemen ekipler biniyor, burada 13 katlı bina dikilmiş ruhsatı yoksa bunlara neden izin verildi. Bizim mağduriyetimizin giderilmesi için tüm yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber