Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Ekim 2014 - 09:48 Yorum: 0

Erzurum'daki uyuşturucu davasında ilk duruşmada karar

Mahkeme, başkasına ait kimlik bilgileriyle uyuşturucu sevkiyatı yaptığı iddiasıyla yargılanan sanığa 9 yıl 4 ay hapis ve 12 bin lira para cezası verdi

Erzurum'daki uyuşturucu davasında ilk duruşmada karar

ERZURUM (AA) - Erzurum'da başkasına ait kimlik bilgileriyle uyuşturucu sevkiyatı yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık, ilk duruşmada 9 yıl 4 ay hapis ve 12 bin lira cezaya çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Bünyamin Şatır ile avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Şatır, alacağını tahsil etmek için Van'a gittiğini, burada alacaklı olduğu kişinin kendi aracının içine bir paket bıraktığını söyledi.

Şatır, "Ben bu paketin ne olduğunu sordum. O kişi de 'paketin içinde borcundan fazlası var, git paraya çevir' diye yanıt verdi. Olayın şaşkınlığı ile yola çıktım. Kontrol noktasındaki kişileri de trafik polisi sandım. Koliden uyuşturucu çıktığı için gerçek ismimi onlar sormadan ben söyledim" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanık Şatır'ın kiralamış olduğu araçla Van'a gittiğini ve buradan almış olduğu uyuşturucuyu İstanbul'a götürmek istediği sırada Erzurum'un Pasinler ilçesinde yakalandığını belirtti.

Özsaraç, arama sırasında kendisini farklı bir isimle tanıtan Şatır'ın, "uyuşturucu nakletmek ve iftira" suçlarını işlediğine kanaat getirildiğini ifade ederek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Şatır'ı "uyuşturucu madde ticareti" ve başkasına ait kimlik bilgilerini kullanarak "iftira" suçlarından, 9 yıl 4 ay hapis ve 12 bin lira para cezasına çarptırdı.

- Olay

Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 22 Nisan 2014'te şüphe üzerine durdurduğu Bünyamin Şatır'a ait araçta arama yapmış ve 30 kilo 205 gram esrar ele geçirmişti. Şatır, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber