Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı

ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Aksak, mesajında Erzurum'un hem...

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı

ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksak, mesajında Erzurum'un hem Doğu'nun hem de Anadolu'nun sigortası olduğunu vurguladı.

Erzurum'un stratejik öneme sahip manevi ağırlığı olan bir şehir olduğunu ifade eden Aksak, şunları kaydetti:

"Batılı devletlerin Anadolu üzerindeki emellerinin gerçekleşmesine Erzurum Kongresi ve ardından da 12 Mart İstiklal Mücadelesiyle engel olmuştur. Anadolu'nun hiçbir yerinde Birinci Dünya Savaşı'nın dehşeti Erzurum'daki kadar şiddetli yaşanmamıştır. Ölüm her yanı sarmış, Doğu'nun en büyük ilim ve ticaret merkezi çökmüş. Yaşanan katliamlar, göçler ve salgın hastalıklar gibi felaketler üst üste gelmiş, adeta her şeyi yerinden oynatmıştır. 12 Mart, Erzurum'un istikrar ve güven içinde, geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığının tüm dünyaya gösterildiği tarih olmuştur. Bugün, sen-ben demeden, birlik ve beraberlik içerisinde, geleceğimizi el ele vererek hep birlikte inşa edeceğiz. Bugünlere birlikte geldiğimiz gibi, geleceğe de yüreğimizdeki Türkiye sevdası ve hizmet aşkıyla birlikte yürüyeceğiz. Bu bilinçle Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını ve İstiklal Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutluyorum. Erzurum'un kurtuluşunda destan yazan Nene Hatun'u, Kazım Karabekir Paşayı ve isimsiz kahramanları rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber