Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Vali Altıparmak, mesaj yayımladı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altıparmak, mesajında, tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktası olduğunu anımsattı.

Ülkenin ve bölgenin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günlerin, aynı zamanda acının, kederin, gözyaşının dinmediği zamanlar olduğunu belirten Altıparmak, aynı zamanda Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemli ve tarihe not düşülecek nitelikte olduğunu kaydetti.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılının idrak edildiği bu günlerde önemli olanın bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmek olduğunu bildiren Altıparmak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O gün bizlere bu acıları yaşatan küresel güçler, geçen 97 yıllık süre zarfında da boş durmamış, insanlarımızın huzurunu bozmak için akla hayale gelmeyen yöntemlerle bizi birbirimize düşürmek için uğraşmış, güçsüz düşürmek, dünya sahnesinden silebilmek için çaba sarf etmişlerdir. Bu önemli günlerimizi ah vah ederek değil, dersler çıkararak yad etmeli, kutlamalıyız. Bizler o kötü günleri hayal dahi etmek istemeyiz. O halde top yekün güçlü olmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Yarınlar için çalışmalı ve üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak, gençlerimizi eğitmeli, yeni dünyaya çok daha iyi hazırlamalıyız. Zira bilindiği gibi artık savaşlar bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır. Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye'nin gözbebeğinin ise Erzurum olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarından birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresini burada gerçekleştirmiş, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yol, 12 Mart 1918'de kurtarılan Erzurum'dan geçmiştir."

Erzurumlular'ın mutlu ve tarihi gününü kutlayan Altıparmak, bir daha bu günlere düşmemek için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmemesini diledi.

Altıparmak, mesajında, "Milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını Allah'tan temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber