Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 10:28 Yorum: 0

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, mesaj yayımladı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erzurumlular'ın 12 Mart kurtuluş gününü kutlayan Sekmen, vatanı ve bayrağı uğruna düşmana göğsünü siper eden dadaşın, esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gün olan 12 Mart'ın, cennet vatan Türkiye için istiklal, hürriyet, cumhuriyet ve demokrasi anlamına geldiğini belirtti.

Ermeni Hınçak ve Taşnak çetelerine geçit vermeyip vatan savunmasında gösterdiği liyakatle kahramanlığı yedi düvele yayılan dadaşın cesaretinin, Türk tarihinin bir övünç vesilesi olduğunu vurgulayan Sekmen, mesajında şunları kaydetti:

"Günümüzde belirli zamanlarda ortaya çıkan Ermeni diasporası, dünya kamuoyunu yine sahte iddialarla aldatmaya devam etmektedir. Hiçbir belgeye dayanmayan sözde Ermeni soykırımı iddialarına en güzel yanıt, Erzurum topraklarında var olan şehitliklerdir. Vatanı, bayrağı ve namusunu koruyarak düşmana göğsünü siper eden Erzurumlular, en savunmasız anda dahi Ermenilere direnmiş, bedenleriyle düşmana set olmuş, aziz vatanı uğruna 'vatan sana canım feda' demiştir. Dadaşın asil vakarlığı, cesareti, vatan sevgisi, bayrak bilinci, ezanı muhammediyeye olan aşkı, işte bu iman sevgisinden gelir. Dün olduğu gibi bugün de milleti, devleti ve vatanına gönülden bağlı olan bu asil insanların yurdu serhat şehri Erzurum, bu yüzden kahramanlığıyla da ünlüdür. Tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi dadaşlar, düşman kuvvetlerine 97 yıl önce 'Erzurum geçilmezdir' diyerek düşmana geçit vermemiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber