Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenle kutlandı.Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve Erzurum Büyükşehir...

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Sekmen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Erzurumluların, 12 Mart'ta vatan müdafaasında destan yazdığını vurguladı.

Erzurum'un büyük Türk milletinin tarihi misyonunda ve alın yazısında her zaman Anadolu'nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş kutsal bir coğrafya olduğunu belirten Sekmen, "Üstünde bugün sere serpe gezdiğimiz bu topraklar şehitlerimizin kanları ile vatanlaştırdığımız ülkemizin Türk milletinin vatanı olabilmesi için bin yıldan beri en seçme yiğitlerini, devlet adamlarını, komutanlarını, en sevdiği üstüne titrediği zekaları, ilim, fikir ve gönül adamlarını buralarda eritmiş, buralarda akıtmıştır" dedi.

Sekmen, Erzurum ve çevresinde Müslüman Türk soykırımı gerçekleştiğini ifade ederek, Erzurum'da yaşayan her ailenin Rus ve Ermeni savaşlarında şehit verdiğini hatırlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da burada gösteri yaptı.

Karskapı Şehitliği'ni ziyaret eden protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.

Daha sonra Yanıkdere Şehitliği'nde düzenlenen törende saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber