Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 14:43 Yorum: 0

Erzurum’un Yeni Doğa Harikası: Tepsicik Göleti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu için kırsalda yaptığı göletler çiftçilerden büyük beğeni kazanıyor.

Erzurum’un Yeni Doğa Harikası: Tepsicik Göleti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu için kırsalda yaptığı göletler çiftçilerden büyük beğeni kazanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında Erzurum il merkezine 47 kilometre uzaklıktaki Aşkale ilçesi Tepsicik Mahallesi'ne yapılan göletten 3 mahalle ile 4 bin 500 büyük ve küçükbaş hayvan faydalanacak. Kuş cenneti olmaya aday Aşkale ilçesi Tepsicik Mahallesi'ndeki yeni yapılan göletin fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı olması bekleniyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte tarım ve hayvancılığın gelişimi için kurum olarak sürekli proje üretildiğini, uygulamaya geçen projelerle birlikte bölgede tarımsal kalkınmaya yönelik hizmetlerin tek tek hayata geçtiğini kaydetti. Başkan Sekmen, Aşkale ilçesinin Tepsicik Mahallesi'nde yapılan göletten 4 bin 500 büyük ve küçükbaş hayvanın yararlanacağını ifade etti. Sekmen, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından inşa edilen Tepsicik Göleti, işlevsel özelliği bakımından şehrin adeta doğa harikası oldu. 250 bin metrekare üzerine, 2 milyon 250 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip gölet, 10 metre dolgu yüksekliğine sahiptir. Bütün bu özellikleri kapsayan Tepsicik Göleti yatırımı Erzurum'un çevre ve doğal hayatına katkıda bulunarak, şehrin yeni gözde kuş cenneti ve mesire yeri olmaya aday bir yerdir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber