Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Mart 2017 - 12:43 Yorum: 0

Eş katili kocaya 16 yıl 8 ay hapis cezası

Elazığ'da ayrı yaşadığı eşini 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde kurşun yağmuruna tutan kocaya 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Eş katili kocaya 16 yıl 8 ay hapis cezası

Elazığ'da ayrı yaşadığı eşini 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde kurşun yağmuruna tutan kocaya 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Olay, 18 Kasım 2016 tarihinde merkez Sanayi Mahallesi Levent Sokak'ta bir tuhafiyeci de meydana gelmişti. Bir süredir kocası Serkan Yıldız ve 3 yaşındaki oğlundan ayrı yaşayan İlknur Yıldız, çocuğuyla buluşmuştu. Zanlı koca, kendisinden habersiz oğluyla buluşan eşine şarjördeki mermiler bitene kadar ateş ederek öldürmüştü.

Eş cinayeti davasının ikinci ve karar duruşması Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkeme'sinde görüldü. Duruşmaya tutuklu Serkan Yıldız Erzincan Kapalı Cezaevinden SEGBİS'le görüntülü olarak katıldı. Mahkeme heyeti tarafından söz verilen zanlı Serkan Yıldız, pişman olduğunu söyledi.

Savcı mütalaasında sanığın kasten eşini öldürmek suçundan TCK/82/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı ise, müvekkilinin ağır tahrik altında suçu işlediğini hakkında verilecek kararla birlikte tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti sanık hakkında kasten eşini öldürmek suçundan müebbet hapis cezası vererek, haksız tahrik maddesi gereğince bu cezayı 15 yıla indirdi. Heyet, sanığa tehdit suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası daha verdi.Toplamda 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber