Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ağustos 2016 - 16:23 Yorum: 0

ESABDER, sürdürülebilir bir doğa ve balıkçılık için uyarılarda bulundu

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) Başkanı Osman Demirtaş, sürdürülebilir doğa ve balıkçılık...

ESABDER, sürdürülebilir bir doğa ve balıkçılık için uyarılarda bulundu

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) Başkanı Osman Demirtaş, sürdürülebilir doğa ve balıkçılık için uyarılarda bulundu.

Amatör balıkçıların buluşma adresi olan ESABDER, doğanın sürüdürülmesi için de bilgilendirmelere devam ediyor. Haziran ayında açılan olta balıkçılığı sezonunun ardından ESABDER üyeleri, tezgahlarda yer alan balıkların limitler dahilinde olması gerektiği belirttiler. Bu konuda Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen balıkların avlanmasını isteyen ESABDER Başkanı Osman Demirtaş, "Sürdürülebilir bir doğa ve balıkçılık için; sazan balığında 40 santim, yayın balığında 90 santim, kadife balığında ise 26 santim altındaki balıklar tercih edilmemelidir. Yüzde 5'lik bir opsiyon da tanınıyor. Bu konuda ehliyetli ve ruhsatlı tezgahlardan alışveriş yapılmalıdır. Kenar mahallelerde araba bagajlarına kaçak satılan ürünler, sağlığımız açısından ve sürdürülebilirlik açısından da satın alınmamalıdır. Satanlar da Tarım İl Müdürlüğü'ne şikayet edilmelidir. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber