Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Dünya 01 Eylül 2014 - 01:14 Yorum: 0

Esed güçleri kana doymuyor

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birlikleri çeşitli kentlerde düzenledikleri saldırılarda 101 kişi öldü.

Esed güçleri kana doymuyor

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhtelif şehirlerde muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere ağır silahlarla saldırılarında 32'si çocuk, 14'ü bayan olmak üzere, 101 insanın öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) sebebi ile yapılan açıklamada, düzen güçlerinin İdare karşıtlarının kontrolünde bulunan bölgelere havadan 'varil ve vakum bombasıyla' karadan ise yerden yere füzelerle saldırmasında Hama'da 22, Halep ve İdlib'te 20'şer, başkent Şam'ın banliyölerinde 15, Kuneytra'da 6, Rakka ve Dera'da 5'şer, Haseke ve Humus'ta 3'er ve Deyru'z Zor'da iki olmak üzere yekün 101 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada ise orduya ilişkin harp uçaklarının Halep'te muhaliflerin elinde bulunan Muyesir, Kadi Askeri, Mesekin Hananu ile eski Halep sahasına varil bombasıyla saldırısında aşırı sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü anlatım edildi.

Rejimin hava saldırısında alt yapının da kocaman hasar gördüğü dile getirilen açıklamada, orduya bağlı harp uçakları ile helikopterlerin İdlib kenti ile çevresindeki Serakib, Han Şeyhun ve Hebiyt beldelerini hummalı bir biçimde bombaladığına işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, Esed güçlerinin başkent Şam'ın şark kesimlerindeki Cobar alanını yerden yere atılan füzelerle ve harp uçaklarıyla bombaladığı, bölgede saldırılar itibarıyla aşırı sayıda yerleşim yerinde kocaman hasarların meydana geldiği ve halkın bölgeyi terk ettiği vurgulandı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Hama, İdlib, Halep, Dera ve başkent Şam kırsalında düzenlediği operasyonlarda aşırı sayıda silahlı grubu etkisiz bir duruma getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Muhabir: Halit Süleyman

ETİKETLER: Esed , güç , kana , doymuyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber