Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Ağustos 2022 - 14:18 Yorum: 0

Esenler’de 28 atölye iyileştirildi

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Çalışma Şartlarının İyileştirmesi Projesi çerçevesinde 28 atölye...

Esenler’de 28 atölye iyileştirildi

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Çalışma Şartlarının İyileştirmesi Projesi çerçevesinde 28 atölye iyileştirildi. Tekstilcilerle bir araya

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu," Teknokent temelini 19 Ağustos'ta atıyoruz" dedi.

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Çalışma Şartlarının İyileştirmesi Projesi çerçevesinde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, atölyeleri iyileştirilen Esenlerli tekstilcilerle Esenler Gençlik Merkezi'nde bir araya geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı aracılığıyla uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde finanse edilmekte olan Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Çalışma Şartlarının İyileştirmesi Projesinin hazırlık aşamasında, başvuruda bulunan ve uygun kriterleri taşıyan atölyelere yönelik planlama çalışması yapıldı. Yaklaşık 1.5 milyon liralık proje çerçevesinde bugüne kadar 28 tekstil atölyesi ve tekstil işçileri için sağlığı ve güvenliği konusunda risk analizi raporları çıkarıldı. Personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesinin yanı sıra Atölyelerin ışıklandırma, havalandırma imkanlarını geliştirme, dinlenme alanları, duş, tuvalet gibi işçi sağlık ve konforuna ilişkin alt yapıları iyileştirildi.

Esenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Esenler Turgut Reis Anadolu ve Teknik Lisesi'nde bulunan moda tasarımı ve tekstil laboratuvarlarının teknolojik olarak ihtiyaç duyulan cihaz ve yazılımları tedarik edildi. 4 adet ışıklı çizim masasını Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne; kalıp hazırlama ve triko deseni yazılımını ise Esenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne teslim edildi.

"Sadece İstanbul değil dünyayı giydiriyoruz"

Sadece istanbul'u değil dünyayı giydirdiklerini dile getiren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Biz mümkün olduğu kadar tekstil atölyelerinin değiştirilmesiyle ilgili devletin imkanlarını ortaya koyan bir çalışma ortaya koymamız gerekir. Bu çerçevede bir proje hazırlama yaparak kalkınma ajansına sunduk. Kalkınma ajansı da bu projeye destek verme konusunda olumlu baktılar. Gerçekten pandemi şartları olmasaydı bu performans çok daha yüksek performans seyrederdi. Bu aslında bir başlangıç. Esenler'de şu anda tekstil atölyelerine girdiğinizde dünyanın en önemli markalarını yapıldığını görüyorsunuz. Sadece İstanbul değil dünyayı giydiriyoruz" diye konuştu.

"Teknokent temelini 19 Ağustos'ta atıyoruz"

Teknokent'in temelini 19 Ağustos'ta atılacağını duyuran Esenler Belediye Başkanı Göksu, "Biliyorsunuz Esenler Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle akıllı kent olarak ilan edilen Teknokent olarak ilan edilen tek ilçedir. Şimdi 19 Ağustos'ta temelini atıyoruz. Yeter ki gelin tekstil gelişimi için ben AR-GE kuruyorum deyin. 19'unda Allah nasip ederse temelini atacağız 6-7 ay sonra bitireceğiz. Yaklaşık sadece 2. Etapta çalışacak olan Teknokent'te çalışacak beyaz yakalı sayısı 35 bin kişi. Burada ilk etapta çalışacak olan kişi sayısı bin küsür civarında" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber